Melding bestrijding plaagdieren

Bij de gemeente kunt u overlast van ratten en eikenprocessierups doorgeven. Op uw verzoek kan de gemeente de overlast bestrijden. Uw melding kunt u online doorgeven via het digitale meldformulier of via telefoonnummer 0547 – 85 85 85.

Ratten en eikenprocessierups

Bij particulieren worden ratten op werkdagen gratis door de gemeente bestreden. De gemeente bestrijdt eikenprocessierupsen indien deze zich op gemeentelijke grond én in de buurt van een openbaar gebouw bevinden.

Overige plaagdieren

Voor de volgende dierplagen verwijzen wij u door:

  • De gemeente bestrijdt geen wespennesten. Indien u overlast heeft van een wespennest kunt u contact opnemen met een plaatselijke bestrijder. 
  • Marters zijn beschermde dieren en mogen niet worden bestreden. Voor preventiemaatregelen raadpleeg de website over steenmarters.
  • Voor bestrijding van mollen en preventiemaatregelen raadpleeg de website over mollen. Op gemeentelijke locaties is de gemeente verantwoordelijk voor de bestrijding van mollen.
  • Vleermuizen zijn beschermde dieren en mogen niet worden bestreden. Voor preventiemaatregelen raadpleeg de website over vleermuizen

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/meldingen-openbare-ruimte/melding-bestrijding-plaagdieren.html