Melding bestrijding plaagdieren

Bij de gemeente kunt u overlast van ratten en eikenprocessierups doorgeven. Op uw verzoek kan de gemeente de overlast bestrijden. 

Een melding geeft u snel aan ons door via het digitale meldformulier of via Whatsapp (06-57813491). U kunt daarbij ook eenvoudig een foto van de situatie meesturen. 

Ratten

Bij particulieren worden ratten op werkdagen gratis door de gemeente bestreden.

Bedrijven kunnen een plaatselijke bestrijder inschakelen. 

Eikenprocessierupsen

Waar bestrijdt de gemeente de eikenprocessierups?

De gemeente heeft op 24 juni 2019 besloten om de eikenprocessierups overal binnen de kernen te gaan bestrijden. Dat betekent dat alle meldingen binnen de kernen worden doorgegeven aan Gildebor. Gildebor zorgt dan dat de rupsen worden weggehaald. Er is echter veel vraag naar verwijderen van eikenprocessierups. Aannemers doen wat ze kunnen, maar zij hebben op dit moment te weinig personeel om aan de grote vraag te voldoen. Daarom kan het even duren voordat de bestrijders ter plaatse kunnen zijn.

Deze wijziging is ingegaan per direct en geldt voor dit seizoen.

Waar bestrijdt de gemeente niet?

  • In het buitengebied
  • In eigen tuin of op eigen terrein (bestrijd de rupsen niet zelf maar schakel een professioneel bedrijf in)

Gezondheidsrisico’s en maatregelen

Bent u in aanraking gekomen met de eikenprocessierupsen dan kunt u een aantal maatregelen nemen. Meer informatie hierover vindt u op de volgende websites: 

Veelgestelde vragen eikenprocessierups

 Melden eikenprocessierups

Overige plaagdieren

Voor de volgende plaagdieren verwijzen wij u door:

  • De gemeente bestrijdt geen wespennesten. Indien u overlast heeft van een wespennest kunt u contact opnemen met een plaatselijke bestrijder. 
  • Marters zijn beschermde dieren en mogen niet worden bestreden. Voor preventiemaatregelen raadpleeg de website over steenmarters.
  • Voor bestrijding van mollen en preventiemaatregelen raadpleeg de website over mollen. Op gemeentelijke locaties is de gemeente verantwoordelijk voor de bestrijding van mollen.
  • Vleermuizen zijn beschermde dieren en mogen niet worden bestreden. Voor preventiemaatregelen raadpleeg de website over vleermuizen

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/meldingen-openbare-ruimte/melding-bestrijding-plaagdieren.html