Melding groen

De gemeente is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het openbaar groen. U kunt meldingen doen over bladafval, bomen en openbaar groen. Meldingen over onderhoud aan bermen, sloten en onkruid op verhardingen doet u via Melding wegen. 

Een melding geeft u snel aan ons door via het digitale meldformulier en via Whatsapp (06-57813491). U kunt daarbij ook eenvoudig een foto van de situatie meesturen. 

De gemeente plaatst elk jaar aan het begin van de herfst bladkorven. Deze korven worden op vaste plaatsen neergezet. Er worden geen korven bij geplaatst of verplaatst. De bladkorven worden wekelijks geleegd.

De bladkorven zijn bedoeld voor blad van gemeentelijke bomen dat voor overlast zorgt in uw eigen tuin. Als er ander (blad)afval wordt aangetroffen worden de korven verwijderd.

Meldingen met betrekking tot onderhoud en overlast van bomen kunt u doorgeven. Deze worden meegenomen in de planning voor snoeionderhoud. Ook gevaarlijke situaties (zoals afgebroken takken en omgewaaide of scheefstaande bomen) kunt u melden. Bij een onveilige situatie worden deze meldingen direct opgepakt.

De gemeente werkt volgens het groenbeheerplan en onderhoud het openbaar groen op kwaliteitsnorm B (basis). Voldoet een situatie hier niet aan, dan kunt u een melding maken.