Melding groen

De gemeente is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het openbaar groen. U kunt meldingen doen met betrekking tot bladafval, bomen en openbaar groen. Meldingen over onderhoud aan bermen, sloten en onkruid op verhardingen doet u via Melding wegen. Uw melding kunt u online doorgeven via het digitale formulier of via telefoonnummer 0547 – 85 85 85.

Bladafval

De gemeente plaatst elk jaar met ingang van het herfstseizoen tot het eind van het jaar bladkorven op plaatsen waar de overlast van gemeentelijke bladeren op particuliere terreinen het grootst wordt geacht. Jaarlijks wordt er gepubliceerd wanneer er weer bladkorven worden geplaatst. De bladkorven worden wekelijks geleegd. Indien een bladkorf vol zit kunt u dat melden bij de gemeente die ervoor zorgt dat het bladafval wordt verwijderd. De gemeente gaat ervan uit dat bladkorven worden gebruikt voor blad dat van de gemeentelijke bomen afkomstig is. Indien er ander (blad)afval wordt aangetroffen worden de korven verwijderd.

Bomen

De gemeente onderhoudt de bomen volgens de CROW-kwaliteitsnorm ‘B’ zoals verbeeld en beschreven in de “Kwaliteitscatalogus Openbare ruimte”, de landelijke standaard voor onderhoudsniveaus. Meldingen met betrekking tot onderhoud en overlast kunt u doorgeven en deze worden indien nodig in het jaarlijkse snoeionderhoud opgenomen. Ook calamiteiten zoals afgebroken takken en omgewaaide of scheefstaande bomen kunt u melden. Deze meldingen worden in geval van een onveilige situatie direct verwerkt.

Openbaar groen

De gemeente onderhoudt het openbaar groen volgens de CROW-kwaliteitsnorm ‘B’ zoals verbeeld en beschreven in de “Kwaliteitscatalogus Openbare ruimte”, de landelijke standaard voor onderhoudsniveaus. Is dit niveau onder de maat  dan kan hiervoor een melding worden ingediend.

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/meldingen-openbare-ruimte/melding-groen.html