Melding parkeeroverlast

Parkeeroverlast meldt u snel via het digitale meldformulier.

Het is verboden om een aanhanger en/of kampeermiddel (zoals caravan of vouwwagen):

Klik hier om een melding te doen over aanhangers en kampeermiddelen op de openbare weg

Een blauwe zone is te herkennen aan de borden aan het begin en einde van de zone/parkeerplaats. Parkeren is alleen toegestaan in de parkeervakken. Op de parkeervakken met een blauwe lijn is het parkeren gratis met de blauwe parkeerschijf. De maximale parkeertijd staat op de borden aangegeven. Op de schijf geeft u het tijdstip aan waarop u begint met parkeren. De parkeerschijf moet goed zichtbaar achter de voorruit van de auto geplaatst worden. 

Wordt er buiten de vakken geparkeerd? Of wordt er geen gebruik gemaakt van de parkeerschijf in de blauwe zone? Klik hier om een melding blauwe zone te doen. 

Een invalidenparkeerplaats of gehandicaptenparkeerplaats is bedoeld voor mensen met een gehandicaptenparkeerkaart. Zonder deze kaart mag hier niet geparkeerd worden. 

Klik hier om een melding invalidenparkeerplaats te doen

Wanneer er buiten de parkeervakken geparkeerd wordt (bijvoorbeeld dubbel parkeren) dan kunt u dit bij ons melden. 

Klik hier om een melding Parkeren buiten de vakken te doen

Openbaar groen (denk hierbij aan parken of groenstroken) is niet bedoeld voor parkeren. Wanneer er wordt geparkeerd op openbaar groen kunt u dit bij ons melden.

Klik hier om een melding parkeren in/op openbaar groen te doen

Auto's die geparkeerd worden op het trottoir (stoep) kunnen voor overlast zorgen. Zo kunnen wandelaars of mensen met een rolstoel er soms niet langs. Wanneer er wordt geparkeerd op het trottoir kunt u dit bij ons melden.

Klik hier om een melding parkeren op trottoir te doen