Scholen Hof van Twente kleuren carnaval groen

13 februari 2017 11:06

“Iedereen die kan wat doen. We kleuren onze wereld groen!” Vrijdag 10 februari jl. brachten de kinderen van groep 7 van basisschool Erve Hooyerinck al dansend en zingend het Duurzaamheidslied ten gehore tijdens de viering van het kindercarnaval.

Graaf Sjoerd en Gravin Lotte verwelkomden wethouder Harry Scholten van de gemeente Hof van Twente en Arnout Potze, programmaleider Nieuwe Energie van de provincie Overijssel. Zij kregen van de carnavalshoogheden een onderscheiding voor hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

De reden voor deze duurzame en feestelijke bijeenkomst was de aftrap van het project Duurzame Scholen Overijssel.

Directeuren Fred Lindemann van Onze Lieve Vrouweschool in Bentelo en Geert Ros van Erve Hooyerinck in Delden kregen een duurzaamheidslening symbolisch overhandigd. De gemeente Hof van Twente heeft voor beide scholen een gezamenlijke leningaanvraag gedaan van ruim € 113.000,- bij de provincie Overijssel voor het verduurzamen van hun schoolgebouwen. Ze gaan zonnepanelen plaatsen en led-verlichting aanbrengen.

Voor het project Duurzame Scholen Overijssel zijn energiecoaches aangesteld. Zij ondersteunen (basis)scholen, schoolbesturen en gemeenten in acht Overijsselse gemeenten bij het nemen van energiemaatregelen.

Het gaat dan om maatregelen die leiden tot minder energiegebruik en verbetering van het binnenklimaat van de school. Ook adviseren de energiecoaches over de realisatie van energiezuinige nieuwbouwprojecten. De gemeenten die meedoen zijn: Enschede, Hengelo, Zwolle, Deventer, Losser, Wierden, Oldenzaal en Hof van Twente. Voor de regio Twente is Marianne Hutten aangesteld als energiecoach. Voor West-Overijssel zijn dit Alan Lentz en Stan Fritschy.

Het nemen van energiemaatregelen bij scholen draagt bij aan de ambitie van de provincie Overijssel om 20% Nieuwe Energie in 2023 te realiseren.

Uitreiking van het leningscertificaat door de bestuurders  Harrie Scholten (links)  en Arnout Potze

Uitreiking van het leningscertificaat door de bestuurders Harrie Scholten (links) en Arnout Potze aan de schooldirecteuren (vooraan)

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2017/02/artikel/scholen-hof-van-twente-kleuren-carnaval-groen-2897.html