Vacature Adviseur Juridische Zaken

10 februari 2017 13:35

Tijdelijk voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling

De functie juridisch adviseur

In deze functie adviseer je over complexe juridische vraagstukken op het gebied van het ruimtelijk domein (Milieu, WABO, RO), maar tevens over privaatrechtelijke vraagstukken (overeenkomsten) en bijzondere wetten. Je bent actief in het verbeteren van de juridische kwaliteit binnen de gemeente Hof van Twente en zoekt hierin samenwerking zowel binnen als buiten de organisatie. Verder vertegenwoordig je niet alleen de organisatie in bezwaar- en beroepsprocedures, maar verzorg je tevens het secretariaat van de commissie voor de bezwaarschriften. Bovendien behandel je klachten (o.g.v. hoofdstuk 9 Awb) en verzoeken op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur. Je bent analytisch sterk waardoor je het juridisch juiste pad schetst. Om hiertoe te komen werk je nauw samen met je collega-juristen, waarbij je stevige juridische discussies niet uit de weg gaat. Hierbij ben je creatief en bestuurlijke sensitief In de vertegenwoordiging van het college heb je een winnaarsmentaliteit, waarbij je standvastig en daadkrachtig het genomen besluit verdedigt. Hierbij houd je overigens steeds de mogelijkheid om een geschil minnelijk op te lossen in overweging en zoekt actief toenadering tot de verschillende partijen.

Bedrijfsomschrijving

De gemeente Hof van Twente is een dynamische gemeente met ongeveer 35.000 inwoners, gelegen in het groene hart van Twente. De gemeente bestaat naast een uitgestrekt buitengebied uit de kernen Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde en Markelo. Hof van Twente heeft ruim 260 medewerkers in dienst.

Functie-eisen

Voor deze mooie uitdagende functie zoeken we iemand met een HBO werk- en denkniveau.

Je zoekt naar nieuwe mogelijkheden en oplossingen en wijkt daarbij, indien nodig, af van de gebaande paden. Je werkt als teamspeler moeiteloos samen met andere collega’s en instanties en communiceert helder en vlot met hen. Je bent maatschappelijk betrokken, nieuwsgierig en prettig in de omgang. In onze organisatie werken wij op basis van de waarden: “Leiderschap, Eigenaarschap en Vertrouwen” (LEV). Jij ook?

Als jij in de spiegel kijkt, beschik je dan naast de kerncompetenties klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en samenwerking ook over de onderstaande competenties?

  • Analytisch
  • Communicatief vaardig
  • Innovatief
  • Initiatief nemen
  • Creatief

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een mooie uitdagende functie binnen een ambitieuze, veranderende organisatie met goede arbeidsvoorwaarden. De functie is gewaardeerd in salarisschaal 10. Op basis van een 36-urige werkweek betekent dit een salaris van maximaal ca € 57.117,- bruto per jaar (loonpeil 1 januari 2017). 

Sollicitatieprocedure

Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Pim Braamhaar, teamcoördinator Beleid & Advies: p.braamhaar@hofvantwente.nl of 06-18097006.

Ben jij degene die wij zoeken en word jij helemaal enthousiast bij het lezen van deze vacature? Richt dan een sollicitatie aan het college van burgemeester en wethouders uiterlijk 26 februari 2017. 

We dagen je uit om in je sollicitatiebrief een oplossingsrichting voor de volgende casus te geven:

Buurman A bouwt zonder vergunning een uitbouw. Buurman B ondervindt hier hinder van en verzoekt de gemeente om handhavend op te treden. Hoe pak je dit verzoek op en wat is hierbij van belang?

Reageren op vacature adviseur juridische zaken kan op de volgende wijze:

Je sollicitatie voorzien van cv en motivatie zien we graag tegemoet via sollicitanten@hofvantwente.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs. 

Personeel gezocht

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2017/02/artikel/vacature-adviseur-juridische-zaken-2895.html