Warmetruiendag startsein voor warmtelessen Hofpower

10 februari 2017 08:53

Elk jaar weer is Nederland extra alert op energieverspilling tijdens de landelijke Warmetruiendag op 10 februari. Binnen Hof van Twente grijpt Hofpower Warmetruiendag aan als startsein voor duurzaamheidslessen op de basisscholen over warmte.

Er wordt op vrijdag 10 februari gestart met lessen op De Wiekslag en ’t Gijmink. Natuurlijk in de warme trui die vorig jaar de ontwerpwedstrijd heeft gewonnen. Het warmteproject loopt van 10 februari tot 10 maart. Ook dit jaar worden kinderen op de basisschool uitgedaagd om een trui te ontwerpen, dat kan tot en met 27 februari. De klas met het beste ontwerp wint voor elke leerling zo’n unieke, zelfontworpen trui. Uitreiking is op vrijdag 10 maart door wethouder Pieter van Zwanenburg.

Warmetruiendag

Iedereen kan meedoen aan de Warmetruiendag: zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar al snel 5% energie per graad. Dat het zoveel effect heeft om warmte te besparen, dat is ook wat de basisschoolleerlingen zelf zullen ervaren tijdens de warmtelessen van Hofpower.

Hofpower

Hofpower is het gemeentelijk schoolprogramma over duurzaamheid en techniek. Meer over Hofpower en de trui-ontwerpwedstrijd is te vinden op www.hofpower.nl. Meer over de Warmetruiendag op www.warmetruiendag.nl

Logo Hofpower en gemeente Hof van Twente

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2017/02/artikel/warmetruiendag-startsein-voor-warmtelessen-hofpower-2894.html