Asbest gevonden tijdens aanleg van glasvezel in Hof van Twente

21 april 2017 15:35

Op 17 maart is er asbest aangetroffen tijdens de aanleg van glasvezel in de omgeving van Diepenheim en Goor. De veiligheid voor medewerkers en de omgeving staat voorop. Derhalve hebben we de werkzaamheden gedeeltelijk opgeschort in afwachting van verder onderzoek. Om de veiligheid te garanderen is de geul in het Paasweekend dicht gemaakt. 

Het gebied waar asbest is aangetroffen, beperkt zich tot ca. 500 adressen. Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer de aanleg verder gaat bij deze adressen. De werkzaamheden worden weer gestart zodra het duidelijk is wat er nog kan worden verwacht en nadat de benodigde veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. Er is onderling overleg tussen de aannemer, de gemeente Hof van Twente, de provincie en de ‘inspectie SZW (voorheen arbeidsinspectie) over verdere maatregelen. Nadere berichtgeving volgt zodra er meer informatie bekend is. 

De huidige globale planning van de aanleg in Hof van Twente is te vinden op de website www.glasvezelbuitenaf.nl. Mochten er veranderingen in de planning zijn dan kunt u die ook op deze website vinden.

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2017/04/artikel/asbest-gevonden-tijdens-aanleg-van-glasvezel-in-hof-van-twente-2946.html