Finale Duurzaamheidsprijs: Expertprijs voor lesproject duurzame kinderboerderij van Maurice Ermen

12 april 2017 08:33

Duurzaamheidsprijs Hof van Twente krijgt vervolg

Op maandag 10 april was de finale van de Duurzaamheidsprijs Hof van Twente bij basisschool ‘t Gijmink. Bij de finale hebben de winnaars een korte presentatie gegeven en hun cheque in ontvangst genomen. Bovendien heeft de vakjury, bestaande uit iedereen die een inzending heeft gedaan, de Expertprijs uitgereikt aan Maurice Ermen voor zijn idee van een lesprogramma voor het basisonderwijs. De gemeente feliciteert alle winnaars en bedankt alle inzenders voor de ideeën en betrokkenheid. Omdat de wedstrijd zo´n groot succes was, maakte wethouder Wim Meulenkamp bekend dat de Duurzaamheidsprijs volgend jaar opnieuw wordt georganiseerd.

Onderdeel van de finale was de uitreiking van de Expertprijs van € 500,-. Hiervoor vormden alle 52 inzenders samen de vakjury. Zij brachten elk een stem uit op het idee dat volgens hen het beste was. Winnaar van de Expertprijs was Maurice Ermen, leerkracht van de Petrusschool in Hengevelde. In het lesprogramma krijgen de  leerlingen de opdracht om een duurzame kinderboerderij te ontwerpen in Minecraft, een populair computerspel. Met dit idee won Maurice al de prijs voor de kern Hengevelde. Met zijn bevlogen presentatie tijdens de finale heeft hij ook de andere inzenders enthousiast gemaakt voor zijn idee en heeft hij de meeste stemmen gekregen voor de Expertprijs ter waarde van € 500,-.  
Aan het eind van de avond maakte wethouder Wim Meulenkamp bekend dat de Duurzaamheidsprijs een dusdanig succes is, dat de wedstrijd volgend jaar weer wordt georganiseerd.
Foto’s van de finale en meer informatie over alle inzendingen kunt u vinden op www.hofvantwente.nl/duurzaamheidsprijs.

Winnaars

De jury, onder leiding van burgemeester Ellen Nauta, heeft een flinke kluif gehad aan de beoordeling van alle 52 inzendingen. Per kern is er één winnaar gekozen. Zij ontvangen elk een geldbedrag van € 2.500,- om het idee daadwerkelijk te gaan uitvoeren. De twee winnaars in de categorie t/m 12 jaar ontvangen elk een geldbedrag van  € 250,-.

De winnaars in de categorie t/m 12 jaar:

  • De Albatros uit Goor (basketafvalbak)
  • De Petrusschool uit Hengevelde (ontwerp van een duurzame kinderboerderij).

De winnaars in de categorie vanaf 13 jaar: 

  •  Nils Waanders uit Goor (ShowerTrack)
  • Annemarit van Broekhoven uit Delden (Boek over biomimicry)
  • Maurice Ermen uit Hengevelde (lesproject)
  • Jan ten Tije uit Markelo (Concept MarkeLokaal),
  • Hans Schoolderman uit Diepenheim (coöperatie Duurzaam Diepenheim)
  • Saskia Croes van Fair Trade Hof van Twente uit Bentelo (Duurzaamheidsmarkt). 


 

 

Groepsfoto finalisten Duurzaamheidsprijs

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2017/04/artikel/finale-duurzaamheidsprijs-expertprijs-voor-lesproject-duurzame-kinderboerderij-van-maurice-ermen-29.html