Regels éénrichtingverkeer Gondalaan en Oude Haaksbergerweg versoepeld.

21 april 2017 15:38

Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders een verkeersbesluit genomen, waarbij éénrichtingverkeer is ingesteld voor de Gondalaan en de Oude Haaksbergerweg in Goor. Dit besluit is genomen omdat tijdelijk meer mensen worden ingezet voor de asbestsanering in de wijk ’t Gijmink. Dat betekent ook meer vrachtverkeer. Uit veiligheidsoverwegingen heeft het college tijdelijk éénrichtingverkeer ingesteld.

Op het verkeersbesluit hebben wij een aantal reacties ontvangen van bewoners van de wijk.  De kern van de reacties was dat men begrip heeft voor de afweging die gemaakt is tussen de verkeersveiligheid en de overlast die het besluit met zich meebrengt. Maar de bewoners ervaren het verkeersbesluit ook als onnodig belastend, vooral in de periode dat het vrachtverkeer voor de sanering geen gebruik maakt van deze wegen. 

Andere reacties hadden betrekking op het landbouwverkeer voor de Viaductweg en Wachtpostdijk. Dit landbouwverkeer wordt door het verkeersbesluit “gedwongen” een langere route door de wijk te rijden, hetgeen de verkeersveiligheid weer niet ten goede komt.

Naar aanleiding van de ingekomen reacties is het verkeersbesluit aangepast.

Het éénrichtingverkeer zal uitsluitend gelden op werkdagen tussen 7.00 en 17.00 uur. Ook zal het besluit niet gelden voor landbouwverkeer voor landbouwvoertuigen op het gedeelte van de Oude Haaksbergerweg tussen het Magnoliaplein en Haaksbergerweg.

De daarvoor benodigde aanpassing van de verkeersborden zal binnenkort worden uitgevoerd.

Bijlagen

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2017/04/artikel/regels-eenrichtingverkeer-gondalaan-en-oude-haaksbergerweg-versoepeld-2947.html