Goor eerste groene eetbare stad van Twente?

16 mei 2017 08:38

Zes studenten van de Wageningen Universiteit presenteerden vrijdag 12 mei hun ambitieuze plan voor een eetbare en groene stad Goor. In het plan staan creatieve oplossingen om Goor groener en eetbaar te maken. Een groot voordeel voor de inwoners van Goor, want hun stad wordt hierdoor niet alleen groener, maar ook mooier, meer biodivers, hittebestendig en milieubewuster. Daarnaast draagt het bij aan een eigen bijzondere identiteit van de stad Goor.

Met een frisse blik op Goor zijn de zes enthousiaste studenten aan de slag gegaan met de opdracht om Goor groener en eetbaarder te maken. Een interactieve tour door Goor laat zien wat er allemaal mogelijk is. En dit kan al op kleine schaal. De winkelstraat van Goor kan met collectieve plantenbanken waar ondernemers en bewoners samen verantwoordelijk voor zijn al vergroend worden. Ook de parkeerplaats bij de supermarkten is volgens de studenten een zeer geschikte plek om te vergroenen. Zelfs een evenement rondom zelf geproduceerd voedsel behoort tot de mogelijkheden.

De opdracht is bemiddeld via Groene Kennispoort Twente. Zij verbindt onderwijs aan praktijkopdrachten. De gemeente Hof van Twente gaat op korte termijn kijken welke onderdelen haalbaar zijn en waar mee gestart kan worden.

De studenten van het project Groener en Eetbaar Goor.

De studenten van het project Groener en Eetbaar Goor. Copyright foto: Reinier van Willigen - Dagblad Tubantia

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2017/05/artikel/goor-eerste-groene-eetbare-stad-van-twente-2967.html