MKB tour bezoekt gemeenten Hof van Twente en Zwartewaterland

17 mei 2017 09:29

Dit is een persbericht van de Provincie Overijssel

Op woensdag 17 en vrijdag 19 mei komt de MKB tour van Provincie Overijssel in de gemeenten Hof van Twente en Zwartewaterland. Een bezoek aan Hebo Kozijnen BV in Hengevelde en Hamat in Genemuiden maakt een belangrijk onderdeel uit van het programma.

Het doel van de MKB tour is om een optimaal ondernemersklimaat te creëren dat tegemoet komt aan de wensen van de ondernemers. De betrokkenheid van de gemeenten is daarbij essentieel. Daarom gaan provincie, gemeenten en ondernemers in gesprek. In de loop van het jaar komen alle gemeenten aan bod, steeds gecombineerd met een bezoek aan een bedrijf.  

Het MKB, dé banenmotor van Overijssel, staat voor tal van uitdagingen om zich te ontwikkelen, innovaties tot stand te brengen, het juiste personeel aan te trekken of de optimale vestigingsplaats te vinden. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie; “Daarvoor staan de gemeenten, die een belangrijke rol hebben in het scheppen van een goed vestigingsklimaat, de ondernemers en de provincie samen aan de lat. In nauwe samenwerking zijn in 2016 de nodige plannen ontwikkeld. Deze plannen zijn nu in volle uitvoering en leveren al mooie resultaten op. Maar wij moeten continu met elkaar in contact blijven en de aanpak aanscherpen zodat de ondernemer optimaal kan blijven ondernemen. De MKB tour biedt daarvoor een uitstekende gelegenheid.”   

Hof van Twente en Hebo Kozijnen BV 

17 mei staat een bezoek aan gemeente Hof van Twente en het bedrijf Hebo Kozijnen BV in Hengevelde op het programma. De dag start bij Boekwerk in Goor waar burgemeester Ellen Nauta het gezelschap ontvangt. Vervolgens vinden gesprekken plaats met vertegenwoordigers van het gemeentebestuur waaronder wethouder Wim Meulenkamp. Het provinciaal economisch programma en de strategische opgaven van de gemeente staan op de agenda. Na dit gesprek gaan ZZP-ers in gesprek met gedeputeerde Eddy van Hijum. Als afsluiter van de middag wordt Hebo Kozijnen bezocht. Directeur Norbert Kuipers verzorgt een rondleiding door zijn bedrijf.   

HEBO Kozijnen B.V. maakt sinds 1980 kozijnen en is een flexibele partner in houten en kunststof kozijnen, voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Zij leveren een hoogwaardig prefab product, dat compleet afgewerkt wordt geleverd.  

Zwartewaterland en Hamat 

19 mei komt de MKB tour in de gemeente Zwartewaterland. Een bezoek aan het bedrijf Hamat in Genemuiden staat op het programma. De tour begint in het Olde Stadhuus met ontvangst door burgemeester Eddy Bilder. Vervolgens vinden gesprekken plaats, met onder andere burgemeester Eddy Bilder en wethouder Speksnijder, over de strategische opgaven van de gemeente en het economische programma van de provincie.  Na dit gesprek wordt het bedrijf Hamat bezocht waar directeur Alexander Harms  het gezelschap een rondleiding door zijn bedrijf geeft.   

Hamat bestaat sinds 1984 en is gevestigd in Genemuiden. Dit bedrijf biedt een uitgebreid assortiment schoonloopmatten, lopers en karpetten en beschikt over een eigen productiefaciliteit en een volledig geautomatiseerd magazijn. Het bedrijf levert matten aan zevenduizend bouwmarkten, tuincentra en warenhuizen door heel Europa en daarbuiten.   

MKB vriendelijkste provincie 

Het is van groot belang dat ondernemers de mogelijkheid hebben te starten, te groeien en te vernieuwen. “Het winnen van de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’  is een echte steun in de rug. En nu wij het zijn, willen wij het ook blijven!”;  aldus Van Hijum. Op 2 juni staat het volgende bezoek in het kader van de MKB tour gepland in de gemeente Hellendoorn. 

 

MKB vriendelijkste provicie 2016

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2017/05/artikel/mkb-tour-bezoekt-gemeenten-hof-van-twente-en-zwartewaterland-2968.html