Maak het inbrekers niet te makkelijk in de vakantie

18 juli 2017 16:39

De zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of dagje uit. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan. Om het aantal woninginbraken deze zomer nog verder te verlagen vragen de gemeente en politie alle inwoners van Hof van Twente mee te doen met de zomercampagne tegen inbraken. Om een inbraak te voorkomen is het belangrijk dat bewoners deze tips opvolgen:

  • Op vakantie? Licht de buren in
    Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen. 
  • Dagje weg? Deur op slot!
    Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of even naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.
  • Bel 112 bij verdachte situaties
    Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed,  moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Naast deze tips, blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en herkent u aan het SKG-logo, 1, 2 of 3 sterren en het ® teken. Vraag hierover advies aan een PKVW-bedrijf. Neem contact op met PKVW-bedrijf Noaberbouw en maak een afspraak voor gratis preventieadvies voor uw woning. Mail: info@noaberbouw.nl of bel: 074-26 66 555 voor het maken van een afspraak.

Meer informatie

De campagne ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’ vindt plaats in de gehele zomervakantieperiode. Voor informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen en meer preventietips om veilig te wonen zie www.politiekeurmerk.nl of www.politie.nl, thema Woninginbraak.

Geef inbrekers geen kans

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2017/07/artikel/maak-het-inbrekers-niet-te-makkelijk-in-de-vakantie-3034.html