Controle op naleving rijverbod groot vrachtverkeer op het Weversplein, het Jannink en de Weverij te Goor per 11 september 2017

28 augustus 2017 15:35

Met ingang van 11 september 2017 geldt op het Weversplein, het Jannink en de Weverij een verbod voor vrachtverkeer tussen 23.00 uur ’s avonds en 07.00 uur ’s ochtends. Door het instellen van dit verbod wordt geluidsoverlast in de nachtelijke uren, veroorzaakt door het groot vrachtverkeer, tegengegaan.

Naar aanleiding van klachten van omwonenden heeft het college besloten deze verkeersmaateregel in te stellen voor bevoorradend vrachtverkeer op het Weversplein, het Jannink en de Weverij.

Handhaving

In week 36 (van 4 tot en met 8 september 2017) worden de verkeersborden geplaatst. Daarmee wordt het verkeersbesluit geëffectueerd.

De eerste maand na plaatsing van de verkeersborden zullen gemeente en politie regelmatig controleren en eventuele overtreders een waarschuwing geven. Op die manier worden de chauffeurs voldoende in de gelegenheid gesteld om te wennen aan de nieuwe verkeerssituatie. Na deze periode van een maand kunnen overtreders van het verkeersbesluit direct een boete opgelegd krijgen door de politie of de buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente. 

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2017/08/artikel/controle-op-naleving-rijverbod-groot-vrachtverkeer-op-het-weversplein-het-jannink-en-de-weverij-te.html