De Bibliotheek helpt bij digitale vaardigheden

31 augustus 2017 08:40

In de bibliotheek in Goor starten binnenkort weer computercursussen. Voor mensen die hulp nodig hebben bij de digitale overheid start op 11 september de cursus Digisterker. Mensen die nog nooit met een computer hebben gewerkt, kunnen aan de slag met de cursus Klik & Tik, die op 15 september begint.

De overheid vraagt burgers steeds vaker zaken online te regelen. Denk daarbij aan het aanvragen van huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing en het doen van de belastingaangifte met behulp van een DigiD.

Digisterker

In de cursus Digisterker leer je hoe je een DigiD aanvraagt en hoe je de diverse digitale loketten van de overheid gebruikt. De cursus kost 10 euro voor vier bijeenkomsten en start op 11 september in de bibliotheek in Goor.

Klik & Tik

Nog helemaal geen ervaring met de computer? Het is nooit te laat om te beginnen. Voor de absolute beginner is er vanaf 15 september namelijk de cursus Klik & Tik. In deze cursus word je onder deskundige begeleiding en in een rustig tempo wegwijs gemaakt met computers. Deelname kost 10 euro voor zes bijeenkomsten.

In samenwerking met SeniorWeb worden dit najaar in totaal vier cursussen aangeboden in de bibliotheek in Goor: Digisterker, Klik & Tik, E-books (25 oktober) en Whatsapp (23 november). Opgeven kan in de bibliotheek, via telefoonnummer 0547 – 273 493 of via een e-mail aan info@hofbibliotheek.nl.

logo Bibliotheek Hof van Twente

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2017/08/artikel/de-bibliotheek-helpt-bij-digitale-vaardigheden-3084.html