Formele start aanbesteding Kindcentra Markelo en Delden (via Negrometrix en TenderNed)

01 augustus 2017 15:45

Op 31 juli en 1 augustus 2017 zijn alle documenten en aankondigingen geplaatst op Negometrix / TenderNed, waarmee formeel een start is gegeven aan de aanbesteding voor de nieuw te bouwen Kindcentra in Markelo en in Delden. Deze aanbesteding gebeurt via de methode innovatief partnerschap.

Over de aanbesteding

Via deze nieuwe methode zijn de schoolbesturen, kinderopvang Hof van Twente en de gemeente gericht op zoek naar betrokken en kundige consortia en leveranciers, die onze grote ambities op het terrein van duurzaamheid / energieneutraal willen helpen waarmaken. Doel is niet alleen dat de gebouwen en installaties aan alle normen voldoen. Maar ook dat alle kinderen, personeelsleden en overige betrokkenen, die de gebouwen gaan gebruiken kunnen excelleren als nooit tevoren. De gebruikers moeten centraal staan! Het gebouw, het klimaat, de installaties etc. zijn de middelen om dat mogelijk te maken. Een mooi vertrekpunt, goed vorm gegeven in onze zoekopdracht.

Via deze  link is alle uitgezette informatie in te zien, te bekijken en te beluisteren.
 

Video's

  • In een korte 'easy movie' (klik hier om hem te bekijken) behorend bij deze aanbesteding wordt de selectieleidraad eenvoudig uitgelegd.We hebben gehoord dat we met deze bouwopgaves de eerste gemeente zijn in Europa die via Innovatie Partnerschap aanbesteed. We hopen dat u net zo enthousiast bent als wij.
  • In deze video  spreekt Bernard Wientjes, voorzitter van de Taskforce bouwagenda, over de toekomst van de scholenbouw in Nederland en het allereerste innovatiepartnerschap in de bouw die hiervoor is opgestart in Hof van Twente. De aanbesteding combineert uitgangspunten van maximaal budget en kwaliteitseisen met nieuwe vormen van eigendom, samenwerking, onderhoud en exploitatie.Opdrachtgever en consortium gaan samen op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen in de scholenbouw om tot mogelijke prototypes te komen.

Voor meer informatie kijk op www.degroenedroom.nl voor de filmpjes van Bernard Wientjes en de aanbesteding in Hof van Twente waar tot 25 september 2017 voor kan worden ingeschreven.

Tendernet

https://www.youtube.com/watch?v=bmDtKpuT58Y&t=5s

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2017/08/artikel/formele-start-aanbesteding-kindcentra-markelo-en-delden-via-negrometrix-en-tenderned-3044.html