Mooiste warme truien door Prins Constantijn en de Wiekslag

15 december 2017 15:59

De winnaars van de trui-ontwerpwedstrijd zijn bekend gemaakt. Teun Freriksen en Rita Mordjaneh uit groep 4 hebben namens de Prins Constantijnschool gewonnen en Teun Blokhuis uit groep 5 namens de Wiekslag.

Voor de derde keer heeft HofPower de trui-ontwerpwedstrijd georganiseerd. HofPower is het schoolprogramma van de gemeente over duurzaamheid en techniek. In november was het warmtemaand. Kinderen op de scholen in Hof van Twente kregen les over warmte en kinderen van groep 3 t/m 6 mochten een tekening maken met een ontwerp voor een warme trui. Dit in aanloop naar de landelijke Warme Truiendag op vrijdag 2 februari. De boodschap op die dag is 'eerst een warme trui aan, voor je de verwarming hoger zet'. De verwarming 1 graad lager scheelt al gauw 5% aan energie.

Er zijn 500 tekeningen ingestuurd door kinderen van scholen uit de hele gemeente. Deze tekeningen zijn te bekijken op het gemeentehuis waar ze allemaal zijn opgehangen. De winnaar van het mooiste ontwerp kreeg de tekening afgedrukt op een trui. Niet alleen voor zichzelf, maar voor de hele klas. Wethouder Harry Scholten heeft de winnende truien uitgereikt. In de categorie groep 3/4 heeft de jury de truien van Teun Freriksen en Rita Mordjaneh uit groep 4 van de Prins Constantijnschool gekozen en deze gecombineerd tot één trui. Het is een paarse trui met allemaal winterse taferelen: een sneeuwman, pinguins met sjaal, chocolademelk, sneeuwvlokken, zon en een iglo. In de categorie groep 5/6 heeft Teun Blokhuis uit groep 5 van de Wiekslag gewonnen. Hij heeft een blauwe trui gemaakt met de titel 'lekker warm' waarom twee mensen bij een kampvuur marshmallows maken.

foto's winnaars warme truien wedstrijd

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2017/12/artikel/mooiste-warme-truien-door-prins-constantijn-en-de-wiekslag-3160.html