Naturalisatieceremonie Hof van Twente

15 december 2017 14:50

Op 15 december is iedere gemeente verplicht om een naturalisatieceremonie te houden. De gemeente Hof van Twente heeft op deze dag alle personen in de gemeente uitgenodigd die door middel van een optie- of een naturalisatieceremonie de Nederlandse nationaliteit hebben gekregen. Dit jaar zijn er in onze gemeente 31 personen op deze manier Nederlander geworden. Gedurende het hele jaar worden er korte ceremonies georganiseerd en tijdens zo’n ceremonie wordt de verklaring van verbondenheid afgelegd en ontvangt men het officiële document met het bewijs dat men Nederlander is geworden.

Mensen over de hele wereld komen naar Nederland en vragen na verloop van tijd de Nederlandse nationaliteit aan. Zo zijn er in onze gemeente mensen die geboren zijn in Irak, Somalië, Sovjet-Unie, Kenya, België, Groot-Brittanië, Thailand, Finland, Tunesië, Mexico, Afghanistan, Polen en Bondsrepubliek Duitsland, die afgelopen jaar het Nederlanderschap hebben verkregen. 

Iedereen die het afgelopen jaar de Nederlandse nationaliteit heeft gekregen heeft een Certificaat Nederlanderschap van de gemeente Hof van Twente ontvangen. Het certificaat werd door de burgemeester en de ‘nieuwe Nederlander’ ondertekend. Vervolgens ontving men een hoffelijk cadeau.

foto naturalisatieceremonie

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2017/12/artikel/naturalisatieceremonie-hof-van-twente-3159.html