Energiecoach voor bedrijven in Hof van Twente

11 januari 2018 10:23

In Hof van Twente kunnen ondernemers gebruik maken van de Energiecoach Bedrijven. Deze onafhankelijke coach helpt ondernemers te verduurzamen en in veel gevallen geld te besparen op de energierekening. Rolf Rouweler van Lutho energieadvies gaat voor gemeente Hof van Twente organisaties helpen bij het besparen op energieverbruik, besparen op energiekosten of duurzaam opwekken van eigen energie. De bedoeling is dat de coach vijftig bedrijven in 2018 voorziet van advies en daar waar nodig bijstaat om de besparende maatregelen te nemen. Op donderdag 15 februari organiseert de Energiecoach Bedrijven samen met de gemeente een inloopavond voor ondernemers.

De Energiecoach Bedrijven past binnen de strategie van de gemeente om in 2035 energieneutraal te zijn. “We merken dat ondernemers vaak door de bomen het bos niet meer zien als het gaat om energie besparen of opwekken, waardoor energiebesparende maatregelen blijven liggen’, aldus wethouder Wim Meulenkamp die onder andere duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. “Dat is jammer, want we moeten allemaal ons steentje bijdragen aan de verduurzaming van onze gemeente. En het is natuurlijk altijd zonde om als ondernemer geld te laten liggen.”

Nauwe samenwerking met innovatieadviseur

Energiecoach Rolf Rouweler: “Als Energiecoach Bedrijven werk ik nauw samen met de Innovatieadviseur, die ook in opdracht werkt van de gemeente. Waar ik adviseer over de inkoop en het beheer van energie en de maatregelen die energie besparen of opwekken, is het de innovatieadviseur die alles weet over eventuele subsidies die we daarbij kunnen inzetten. Tel daarbij op de korte lijntjes met de gemeente en we kunnen een gedegen advies voor ondernemers geven.”

Informatieavond

Op donderdag 15 februari organiseert de Energiecoach Bedrijven samen met de gemeente een inloopavond voor ondernemers. Vanaf 19:30 uur bent u van harte welkom in Herberg de Pol, waar u in een uurtje meer informatie krijgt over de manier van werken. Aansluitend kunt u hem meteen de eerste vragen stellen of een afspraak met hem inplannen.

Contactgegevens Energiecoach

Energiecoach Bedrijven Rolf Rouweler is telefonisch bereikbaar op 06 239 234 17 of per e-mail: rolf.rouweler@lutho-energieadvies.nl.

Energiecoach Rolf Rouweler

Energiecoach Rolf Rouweler

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2018/01/artikel/energiecoach-voor-bedrijven-in-hof-van-twente-3180.html