Leerlingen Twickel op bezoek in het gemeentehuis voor Democratiespelen

08 maart 2018 13:30

Ongeveer 100 leerlingen van scholengemeenschap Twickel uit Delden waren op 6 en 7 maart te gast in het gemeentehuis van Hof van Twente. Zij kregen daar uitleg over het werk van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraadsverkiezingen. 

De leerlingen ondervonden daarna in de praktijk voor welke dilemma’s een raadslid kan komen te staan. Zij speelden aan de hand van een casus een echte raadsvergadering na. De raadsleden uit Hof van Twente speelden de rol van burgemeester en wethouder.

Andere raadsleden bepaalden als jurylid wie van de leerlingen de beste debater was.

De leerlingen speelden hun rol enthousiast en zochten creatief naar oplossingen voor het geschetste probleem. Enkele reacties van de leerlingen achteraf: ‘Ik dacht dat het werk van een raadslid saai zou zijn, maar ik vind het toch wel mooi dat je in de raad mee kunt beslissen over zaken die spelen in je omgeving’ en ‘Als raadslid kun je het verschil maken voor mensen. Dat vind ik mooi!’.

Op dinsdag 13 maart is het ROC van Twente uit Hengelo nog te gast. Op 24 april volgen twee groepen van scholengemeenschap De Waerdenborch uit Goor.

foto's Democratiespelen

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2018/03/artikel/leerlingen-twickel-op-bezoek-in-het-gemeentehuis-voor-democratiespelen-3232.html