E-bike informatiedag 26 april

04 april 2018 11:43

Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeente Hof van Twente, Veilig Verkeer Nederland en Adviesbureau SOAB

De gemeente Hof van Twente organiseert samen met Veilig Verkeer Nederland, afdeling Hof van Twente op donderdag 26 april een gezellige en leerzame dag rondom de elektrische fiets. De dag is bedoeld voor inwoners uit de gemeente Hof van Twente. Deze dag wordt verzorgd door SOAB adviseurs uit Breda en vindt plaats in en rond Kulturhus De Marke in Hengevelde.

De dag is zowel bedoeld voor inwoners die nog geen elektrische fiets hebben als ook voor de groep die er al één heeft maar de fietsvaardigheid met en kennis van de elektrische fiets wil vergroten. De deelname aan de dag is gratis en is inclusief een lunch.

De dag bestaat uit:

  • Een leerzame presentatie met daarin het schetsen van de voor- en nadelen van de elektrische fiets en praktische tips om de kans op een valpartij of ongeval te minimaliseren.
  • Het opwarmen van de spieren en het uitvoeren van balans- en reactietesten  onder leiding van een fysiotherapeut.
  • Uitproberen van verschillende elektrische fietsen.
  • Onder begeleiding van twee fietscoaches een parcours rijden om de fietsvaardigheid met de (elektrische) fiets te testen en te vergroten.
  • Afstellen van de fietsen van de deelnemers voor een goede zithouding en zadelhoogte.
  • Gezamenlijk lunch.
  • Rijden van een korte tocht door de gemeente.
  • Evaluatie van de dag.

Er is ruimte voor maximaal 40 deelnemers (10.00-15.30 uur).

Op de website www.e-biketraining.nl, is onder de plaatsnaam van de gemeente  meer informatie te vinden en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Diegenen die geen internet hebben kunnen zich ook telefonisch aanmelden bij Herman van Rooijen van adviesbureau SOAB: 06 26 11 07 88. Aanmelding graag voor 20 april 2018. Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de training een deelnamebevestiging per mail.

E-bike training. Bron: RTV Oost

E-bike training. Bron: RTV Oost

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2018/04/artikel/e-bike-informatiedag-26-april-3262.html