Evenementenbeleid vastgesteld

18 juni 2018 16:01

De regio heeft een handreiking gemaakt voor veiligheid bij evenementen. Hof van Twente volgt dit beleid, maar heeft hierop als bijlage een lokaal evenementenbeleid gemaakt. Uitgangspunt bij de lokale bijlage is het maatwerk. Niet alle evenementen binnen onze gemeente zijn op de regionale wijze te behandelen, en gemeente Hof van Twente wil de lokale tradities in ere houden waar mogelijk. In de lokale bijlage zijn de belangrijkste elementen opgenomen waar de gemeente bij de vergunningverlening en handhaving rekening mee houden.

Dit betreft evenementen zoals de crosswedstrijden o.a. de motorcross in Markelo en de diverse trekkertrekwedstrijden. Ook stellen wij enkele extra veiligheidseisen aan onze kermissen, specifiek gericht op de attracties. Daarnaast zijn de eindtijden voor onze lokale Hoffeesten expliciet opgenomen. Gedurende afgelopen jaren is een eigen traditie ontstaan waaraan de gemeente zich conformeert. Uiteraard blijft het mogelijk de eindtijden te wijzigen als er sprake is van problemen of klachten.

Veilige evenementen: een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ons als gemeente en u als burger/organisator!


Cultureel festival Delden

Cultureel festival Delden

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2018/06/artikel/evenementenbeleid-vastgesteld-3322.html