Hof van Twente uitstekend bereikbaar voor ondernemers

11 juni 2018 11:25

Hoge scores in landelijk onderzoek van ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Hof van Twente scoort uitstekend als best bereikbare gemeente voor ondernemers. Dat blijkt uit een groot onderzoek van het ministerie van Economische Zaken onder 160 dorpen en steden. Hof van Twente scoort gemiddeld een 7,77. Dit is een gewogen gemiddelde voor de snelle en juiste beantwoording via de mail (8,03) en telefoon (7,68), een score die goed is voor een mooie 10e plaats. Volgens wethouder Meulenkamp (Economie) heeft dit te maken met de bevlogenheid waarmee de gemeente werkt voor de ondernemers en de korte lijntjes tussen het Ondernemersloket en de rest van de gemeentelijke organisatie. ‘We willen in het volgende onderzoek natuurlijk graag op een nog betere plek staan, dus we leggen de lat in de komende periode nog een stukje hoger!’

Onderzoekers benaderden tussen medio januari en februari 160 gemeenten met vijftien vragen over het aanvragen van een vergunning, het verkrijgen van een ontheffing of het wijzigen van een bestemmingsplan. Een voorbeeld is: “Ik wil een lunchroom openen en daar ook licht-alcoholische dranken verkopen. Is dan een vergunning nodig?"

Van alle vragen werden er vijftien per telefoon en vijf per e-mail gesteld, waarna een gewogen gemiddelde werd berekend.

Gemiddeld krijgen gemeenten voor hun telefonische antwoorden een 7 en voor de mails een 6,5. Daarmee doen ze het duidelijk beter dan in 2013 toen EZ hetzelfde onderzoek voor het eerst hield. Destijds scoorden dorpen en steden een 6,4 op de telefonische vragen en een 6,4 op de mails.

Meer over het onderzoek:

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/06/07/onderzoek-ezk-gemeenten- verbeteren-dienstverlening-ondernemers

https://www.ad.nl/economie/houten-best-bereikbare-gemeente-voor-ondernemers-zandvoort- allerslechtst~ab633186/

 

 

 

 

Gemeentehuis Hof van Twente

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2018/06/artikel/hof-van-twente-uitstekend-bereikbaar-voor-ondernemers-3317.html