Wat kunt u doen bij wateroverlast?

09 augustus 2018 11:52

Dit is een persbericht van Gildebor

Nu al praten over wateroverlast als je nog heel druk bent om planten water te geven en in leven te houden klinkt natuurlijk heel vreemd. De droogteperiode houdt nu nog een groot deel  Nederland in zijn greep.

Door de aanhoudende droogte staan veel bomen en struiken op dit moment al in de “herfststand” en laten veel blad vallen. Bomen en struiken doen dit voornamelijk om in deze periode van droogte te overleven.

Het blijft niet droog

De weerberichten kondigen de eerste regenbuien toch weer aan. 

Voor het beheer van de openbare ruimte willen we ons daar nu al op voorbereiden,  door een aantal zaken op te pakken, zoals:

  • De goten worden regelmatig geveegd;
  • De straatkolken worden nu periodiek geleegd.

Los van de genoemde maatregelen is het niet ondenkbaar dat we te maken krijgen met zware hoosbuien, waarbij het kan zijn dat veel blad mee spoelt naar de afvoergoten. Voor Gildebor is het onmogelijk in het hele gebied gelijktijdig alle goten en kolken vrij te houden van blad dat door de droogte is gevallen.

Daarom vragen we ook aan u, als inwoner van Hof van Twente, om een klein beetje te helpen en hierdoor de mogelijke overlast  te beperken.

Hoe kunt u helpen?

Kijk in uw woonomgeving  of de  putten langs de stoep en op de straat vrij zijn van blad, takjes en ander  vuil. Dit kunt u eenvoudig  met een hark of bezem verwijderen.  Hierdoor kan het water vrij weglopen in het riool en zal de  overlast beperkt blijven.

De kans dat, bij een zeer zware hoosbui,  de capaciteit van het riool niet toereikend is blijft natuurlijk bestaan. Maar met uw hulp kunnen we de overlast zoveel mogelijk beperken. Wij danken u al vast hartelijk voor uw medewerking.

Met vriendelijke groeten,

Gildebor 

Logo Gildebor

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2018/08/artikel/wat-kunt-u-doen-bij-wateroverlast-3358.html