Fototentoonstelling ‘Levendig en bruisend platteland’ in gemeentehuis

10 oktober 2018 11:39

Rondreizende fototentoonstelling P10 tot eind november in Hof van Twente

‘Laat zien hoe levendig en bruisend het platteland is’, dat was de opdracht van de fotowedstrijd die dit voorjaar is gehouden door de P10. De P10, een samenwerkingsverband van plattelandsgemeenten waar ook Hof van Twente deel van uitmaakt, deed dat in het kader van het tienjarig bestaan. Het resultaat: 168 prachtige foto’s. De tien mooiste inzendingen vormen samen een rondreizende tentoonstelling. Deze tentoonstelling is tot eind november te zien in de hal van het gemeentehuis in Goor.

De jury heeft er bij elke inzending op gelet of de foto laat zien dat het platteland spannend en vernieuwend is, geloof heeft in de toekomst, bruist van de energie en leeft. De inzending van Dingena Mol werd beoordeeld als een heel mooie menselijke foto, waarin het moment prachtig is vastgelegd. De symboliek van de toekomst, te vinden in de kinderen, spreekt tot de verbeelding. Bovendien sluit de omschrijving bij de foto naadloos aan bij de P10-programmalijn Platteland en Stad, een van de onderwerpen waar de P10 aandacht voor vraagt. Want het is de overtuiging van de P10-gemeenten dat stad en platteland elkaar nodig hebben. Dat verbeeldt deze foto precies.

De fototentoonstelling is te zien in de hal van het gemeentehuis en is toegankelijk tijdens de gebruikelijke openingstijden.

 Over de P10

In 2008 startte de P10 met tien grote plattelandsgemeenten om de schoonheid, dynamiek en vraagstukken van het platteland onder de aandacht te brengen. Inmiddels zijn er 17 gemeenten uit verschillende provincies aangesloten bij de P10. Zij delen kennis en zorgen ervoor dat de stem van het platteland gehoord wordt. De P10 werkt samen met de VNG, overheden en verschillende andere organisaties. De P10 reikt jaarlijks de Henk Aalderink-prijs uit om aan Nederland te laten zien wat er allemaal op het platteland gebeurt. Vanwege het tienjarig bestaan van de P10 kreeg de Henk Aalderinkprijs dit jaar een bijzondere invulling in de vorm van een fotowedstrijd. Meer informatie over de P10 vindt u op de website: www.p-10.nl

De inzending van Dingena Mol is de winnende foto

De inzending van Dingena Mol is de winnende foto

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2018/10/artikel/fototentoonstelling-levendig-en-bruisend-platteland-in-gemeentehuis-3398.html