19 nieuwe Nederlanders in Hof van Twente

18 december 2018 14:02

In kader Koninkrijksdag

Ieder jaar op 15 december wordt er Koninkrijksdag gevierd. Iedere gemeente organiseert dan een naturalisatieceremonie. Ter gelegenheid van Koninkrijksdag heeft de gemeente Hof op deze dag alle personen in de gemeente uitgenodigd die door middel van een optie- of een naturalisatieceremonie de Nederlandse nationaliteit hebben gekregen. Dit jaar zijn er in onze gemeente 19 personen op deze manier Nederlander geworden. Gedurende het hele jaar worden er korte ceremonies georganiseerd en tijdens zo’n ceremonie wordt de verklaring van verbondenheid afgelegd en ontvangt men het officiële document met het bewijs dat men Nederlander is geworden. 

Mensen over de hele wereld komen naar Nederland en vragen na verloop van tijd de Nederlandse nationaliteit aan. Zo zijn er in onze gemeente mensen die geboren zijn in Irak, Brazilië, China, Polen, Zuid-Afrika, Syrië, Thailand, Mexico en zelfs ook in Nederland, die afgelopen jaar het Nederlanderschap hebben verkregen.

Iedereen die het afgelopen jaar de Nederlandse nationaliteit heeft gekregen heeft een Certificaat Nederlanderschap van de gemeente Hof van Twente ontvangen. Het certificaat werd door de burgemeester en de ‘nieuwe Nederlander’ ondertekend. Vervolgens ontving men een hoffelijk cadeau.

Koninkrijksdag voor nieuwe Nederlanders

Koninkrijksdag voor nieuwe Nederlanders, links van het midden burgemeester Ellen Nauta

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2018/12/artikel/19-nieuwe-nederlanders-in-hof-van-twente-3469.html