Sleutel Kaasfabriek overgedragen

21 december 2018 14:53

Dit is een nieuwsbericht van Maarkels Nieuws.

In een van de ruimten die binnenkort beschikbaar komt voor de verhuur vond op 17 december de sleuteloverdracht plaats van de Kaasfabriek. Wethouder Harry Scholten droeg de sleutel over aan voorzitter Martin Verbeek van Stichting De Kaasfabriek Markelo. De sleuteloverdracht is een volgende fase in het project waarin de voormalige Cobercofabriek wordt omgevormd tot multifunctionele ruimten aan een nieuw dorpsplein. “In Markelo doen we alles in stapjes, dit is een volgende stap in het proces. Uiteindelijk zal ook het eigendom overgaan naar de stichting”, aldus Harry Scholten. De bijeenkomst aan het eind van de middag was een initiatief van Peter Assink en Harry Krabbenbos en tevens bedoeld als afsluiting van de werkzaamheden aan het plein en het pand. Naast vertegenwoordigers van de gemeente en de stichting waren ook ondernemers die betrokken waren bij de uitvoering uitgenodigd. Martin Verbeek sprak de verwachting uit dat begin 2019 de eerste overeenkomsten met toekomstige gebruikers kunnen worden gesloten, maar er is momenteel ook nog ruimte voor nieuwe initiatieven.

De bibliotheek is een van de gegadigden voor een plek in de Kaasfabriek, maar een verhuizing hangt samen met de mogelijke verkoop van de huidige locatie. Ook is de stichting in gesprek met gegadigden die zich al in een vroeg stadium hebben gemeld. De transformatie van de voormalige fabriek naar een plein met een wind- en waterdicht gebouw is een proces dat volgens wethouder Harry Scholten snel is verlopen. Hij wees er vanmiddag op dat dergelijke projecten normaal gesproken vele jaren langer duren. De gemeente besloot in september 2014 de voormalige Cobercofabriek aan te kopen van de voormalige exploitanten van Bill’s Bar. Na de planvorming samen met de inwoners van Markelo werd in het voorjaar van 2016 begonnen met de sloop van een gedeelte van de fabriek om zo plek te maken voor het huidige Kaasplein. Dit plein werd met de eerste editie van Food Goan ruim een jaar later onofficieel geopend. Vervolgens werd er door vele lokale partijen hard gewerkt om het gebouw zo af te ronden dat het voldeed aan de plannen zoals deze aan de gemeenteraad zijn gepresenteerd.

Sleuteloverdracht Kaasfabriek Markelo

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2018/12/artikel/sleutel-kaasfabriek-overgedragen-3481.html