Start van lokale entreeopleiding

20 december 2018 10:12

ROC van Twente, stichting Anpak’n en gemeente Hof van Twente starten in februari 2019 een lokale MBO entreeopleiding. Deze opleiding is voor mensen zonder diploma die hun kansen op werk willen vergroten. De deelnemers gaan 16 uur per week aan de slag bij een lokaal bedrijf of instelling. Daarnaast krijgen zij 6 uur per week les. Wethouder Pieter van Zwanenburg: “Scholing is en blijft belangrijk, omdat mensen interessanter zijn voor een werkgever als zij een diploma hebben. Bovendien helpt scholing de deelnemers bij het ontdekken van de eigen interesses en kwaliteiten. Bij die ontwikkeling worden zij ook begeleid.”
Op dinsdag 8 januari is er een voorlichtingsbijeenkomst voor geïnteresseerden.

De entreeopleiding wordt aangeboden voor mensen zonder startkwalificatie. Dat kunnen zowel mensen met als zonder uitkering zijn. Ook statushouders die hun inburgering afgerond hebben, kunnen de entreeopleiding doen als vervolg.

De opleiding in Hof van Twente heeft het profiel dienstverlening, zorg en facilitair en duurt een jaar. In de opleiding leren de deelnemers algemene vaardigheden zoals samenwerken, instructies opvolgen, op tijd komen en netjes werken. Daarnaast krijgen ze les in rekenen, Nederlands en digitale vaardigheden.

Entreediploma

De lokale entreeklas wordt een BBL-opleiding. Dat wil zeggen dat de deelnemers 6 uur les per week volgen en daarnaast 16 uur per week gaan werken bij een (lokale) werkgever. Deelnemers krijgen ondersteuning bij het vinden van een leer/werkplek op maat.

Na het behalen van hun entreediploma kunnen deelnemers doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2. Voor deelnemers is de opleiding gratis. De lessen worden gegeven op een locatie in Goor. In totaal kunnen 16 personen aan de opleiding deelnemen.

Voorlichtingsbijeenkomst

Dinsdag 8 januari 2019 wordt een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd voor geïnteresseerden. Wie bij deze bijeenkomst aanwezig wil zijn kan contact opnemen met Marion Vreeswijk, werkcoach gemeente Hof van Twente; m.vreeswijk@hofvantwente.nl, telefoonnummer 06-33103110.

logo's

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2018/12/artikel/start-van-lokale-entreeopleiding-3475.html