Dit jaar meer inzendingen voor de Duurzaamheidsprijs

18 februari 2019 11:19

Waren er vorig jaar nog 28 inzendingen, dit jaar zijn er maar liefst 36 ideeën die helpen om Hof van Twente duurzamer te maken. Wethouder Wim Meulenkamp (Duurzaamheid): “Hier ben ik heel trots op. Ik wist dat er veel kracht en betrokkenheid zit in onze gemeente, dit grote aantal inzendingen bevestigt dat.”

Op zondag 10 maart om 14.00 uur is de spannende ontknoping tijdens de finale in de Woeste Wieven in Diepenheim. Stemmen op de publieksprijs kan vanaf 1 maart via www.hofvantwente.nl/duurzaamheidsprijs

Aan de jury, onder leiding van burgemeester Ellen Nauta, de opdracht om de komende tijd de beste ideeën eruit te halen door hun impact op people (mensen), planet (aarde) en profit (winst) te toetsen. Dat er zoveel inzendingen zijn is goed nieuws volgens duurzaamheidsaanjager Marianne Hutten: “Duurzaamheid leeft in Hof van Twente. Of het nu gaat om energie besparen, afval recyclen, anders omgaan met water of biodiversiteit, op alle vlakken kunnen we stappen zetten. Zowel jongeren als volwassenen hebben de meest creatieve ideeën hoe we dat praktisch kunnen maken, want daar gaat het om.”

De winnaars in de twee categorieën Jongeren en Volwassenen worden, in tegenstelling tot vorig jaar, ook pas tijdens de finale bekendgemaakt. De juryprijzen in de categorie Jongeren bestaan uit: een derde prijs van € 100, tweede prijs van € 200 en de eerste prijs van € 300. Voor de categorie volwassenen zijn de prijzen als volgt: de derde prijs van € 1000, tweede prijs van € 2000 en de eerste prijs van € 3000. De winnaars van publieksprijs in de categorie Jongeren en Volwassenen ontvangen allebei € 1500. De geldprijzen zijn bedoeld om de ideeën een stap verder te brengen.

Groepsfoto winnaars Duurzaamheidsprijs 2017-2018

Groepsfoto winnaars Duurzaamheidsprijs 2017-2018

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2019/02/artikel/dit-jaar-meer-inzendingen-voor-de-duurzaamheidsprijs-3513.html