Deze week duidelijkheid over aanpak sanering en aanleg glasvezel buitengebied

13 maart 2019 15:27

Op een aantal plekken in de gemeente Hof van Twente heeft de aannemer die glasvezel aanlegt asbest aangetroffen. Daardoor zijn nog niet alle aangemelde glasvezelaansluitingen gerealiseerd. Er werd asbest in de bermen aangetroffen op verschillende plekken in het buitengebied van Hof van Twente, onder meer in Diepenheim.

In opdracht van het projectbureau bodemasbestsanering (BAS) worden nu de nodige bodemonderzoeken en –saneringen voorbereid en uitgevoerd. Als de werkzaamheden zijn afgerond, komt de aannemer van Glasvezel Buitenaf naar Hof van Twente om deze adressen alsnog aan te sluiten. Gemeente, BAS en Glasvezel Buitenaf streven er naar om eind 2019 de glasvezel in de bermen te hebben liggen.

De betreffende bewoners hebben hierover inmiddels een brief ontvangen van de gemeente Hof van Twente en zullen binnen twee weken een brief ontvangen van projectbureau bodemasbestsanering (BAS).

Projectbureau BAS werkt voor de provincie Overijssel en de gemeenten: Wierden, Borne, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Haaksbergen, Twenterand en Hof van Twente.De taak van het projectbureau is om de provincie en de bovenstaande gemeenten te ondersteunen om de asbestpulp in de bodem op te ruimen.

Doel van het projectbureau is om de leefomgeving van de bewoners zo asbestvrij mogelijk te maken en daarmee zo schoon en veilig mogelijk. Projectbureau Bodemasbestsanering is gevestigd in het gemeentehuis van Hof van Twente.

gemeentehuis

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2019/03/artikel/deze-week-duidelijkheid-over-aanpak-sanering-en-aanleg-glasvezel-buitengebied-3533.html