Eerste kievitsei Hof van Twente gevonden in Herikervlier

14 maart 2019 14:27

In de namiddag van 12 maart 2019 is het eerste kievitsei in Hof van Twente gevonden. Het ei is gevonden door Mark Oude Luttikhuis uit Stokkum, samen met zijn zoon Pim. Mark Oude Luttikhuis is lid van de weidevogelgroep Hof van Twente, onderdeel van ANV Hooltwark. Het nest is aangetroffen op een perceel aan de Herikervlierweg van de gebroeders Klein Kranenberg. Bij de vondst op 12 maart lagen er nog twee eieren in, vanochtend waren dat er drie.

Het eerste kievitsei is landelijk al erg vroeg in het seizoen gevonden, de vindplaatsen in de rest van het land volgen nu. Voor de gemeente is de vondst een belangrijk moment, omdat het laat zien dat vogels hun habitat kunnen vinden in onze omgeving. Dat draagt bij aan goede biodiversiteit. De gemeente stimuleert daarom ook vogelprojecten voor behoud van de steenuil en de kerkuil. Daarnaast is het eerste kievietsei traditioneel gezien een voorbode van het lenteseizoen.

Vinders 1e Kievitsei

De heer Klein Kranenberg (grondeigenaar), burgemeester Ellen Nauta en de vinders Mark en Pim Oude Luttikhuis.

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2019/03/artikel/eerste-kievitsei-hof-van-twente-gevonden-in-herikervlier-3535.html