Jongeren denken mee in Hof van Twente

12 maart 2019 08:56

Op 26 februari spraken jongeren van De Waerdenborch met de gemeente over belangrijke onderwerpen waarbij zij graag betrokken willen worden. Aanleiding voor dit gesprek is dat de gemeente jongeren nadrukkelijker wil betrekken bij het beleid. Tijdens de bijeenkomst is aan de jongeren gevraagd of ze dat zouden willen, op welke manier, en over welke onderwerpen. Anne-Wil Lensen van Zorgbelang Overijssel organiseerde en leidde de bijeenkomst.

“Aanstekelijke energie”

De jongeren gaven aan dat ze over diverse thema’s met de gemeente in gesprek willen en ook als ambassadeur aan de slag willen. Thema’s waarover ze in gesprek willen, zijn alcohol, activiteiten, jeugdhulpverlening, duurzaamheid en wat jongeren en ouderen samen kunnen doen. Wethouder Pieter van Zwanenburg was zichtbaar geraakt door het enthousiasme van de aanwezige jongeren: “Ik vind het geweldig dat ze zich zo actief opstellen. Ze willen graag iets betekenen en zijn ook heel oplossingsgericht. Die energie werkt aanstekelijk. Wat mij betreft gaan we met deze groep een aantal thema’s aanpakken!” Het eerste thema staat binnenkort op de planning: alcohol en drugsgebruik. 

Jongeren in overleg bij de gemeente

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2019/03/artikel/jongeren-denken-mee-in-hof-van-twente-3532.html