Uitnodiging inloopbijeenkomst onbeveiligde spoorwegovergangen (NABO’s)

15 mei 2019 14:42

ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben besloten om alle niet-beveiligde overwegen aan te pakken. Aanleiding hiervoor is een aantal ernstige ongelukken in Nederland op onbeveiligde spoorwegovergangen. In gemeente Hof van Twente liggen 12 van zulke onbeveiligde spoorwegovergangen, ook wel NABO’s genoemd (Niet Actief Beveiligde Overwegen). Klik hier voor een overzicht van NABO's in Hof van Twente.

Veiliger

Een kruising van weg en spoor kan op verschillende manieren veiliger worden gemaakt. Bijvoorbeeld door het aanleggen van een tunnel of trap voor langzaam verkeer, het aanleggen van een parallelweg naar een al beveiligde overweg of beveiligen met bomen, bellen en lampen. In sommige gevallen kan een NABO ook worden afgesloten en opgeheven. ProRail heeft in samenwerking met de gemeente het gebruik en de mogelijkheden per spoorwegovergang onderzocht.

Inloopbijeenkomst

ProRail en de gemeente willen u graag informeren over onze bevindingen en hierover met u in gesprek. Uw ideeën en suggesties geven een beter beeld en kunnen worden meegenomen in de keuzes die gemaakt moeten worden.
Daarom nodigen we u uit voor een inloopbijeenkomst op maandag 27 mei 2019 tussen 17.00 uur en 19.30 uur in de hal van het gemeentehuis van Hof van Twente in Goor. Daar zijn mensen van de gemeente en van ProRail aanwezig om toelichting te geven en uw vragen te beantwoorden.

Vragen

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact op met ProRail via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 - 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30. De gemeente is op verschillende manieren te bereiken, kijk hiervoor op www.hofvantwente.nl.

NABO Herikervlierweg

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2019/05/artikel/uitnodiging-inloopbijeenkomst-onbeveiligde-spoorwegovergangen-nabos-3589.html