Ontwerpwedstrijd mozaïekbank vanwege 100 jaar algemeen kiesrecht

05 juli 2019 12:22

Dit jaar kent Nederland 100 jaar algemeen kiesrecht. De gemeente Hof van Twente besteedt aandacht aan dit kroonjaar op twee manieren. Leerlingen van de basisscholen zijn welkom in het gemeentehuis voor een les en een rondleiding. De scholen zijn hiervoor per brief benaderd. Ook wil de gemeente samen met de inwoners een mozaïekbank ontwerpen, als blijvende herinnering aan 100 jaar algemeen kiesrecht. Inwoners kunnen meedenken over het ontwerp voor de mozaïekbank en meedoen aan een ontwerpwedstrijd. Alle inwoners van Hof van Twente mogen meedoen aan deze wedstrijd. Het ontwerp moet verwijzen naar verkiezingen en (vrouwen)kiesrecht. Het initiatief voor deze blijvende herinnering kwam van raadslid William Sanchez (GroenLinks).

Kleurrijk in de Hof

De flyer waarop het schetsontwerp gemaakt kan worden is af te halen tijdens ‘Kleurrijk in de Hof’ bij de stand van Stadslandbouw Hof van Twente. ‘Kleurrijk in de Hof’ is een jaarlijks evenement voor alle inwoners uit Hof van Twente. Ontmoeting tussen verschillende culturen staat hierbij centraal. Het evenement is op zaterdag 6 juli van 11.00 tot 15.00 uur op de Höfte in Goor (Schoolfeestplein). De flyer kunt u hier downloaden.

 

Het schetsontwerp voor de mozaïekbank moet uiterlijk 22 juli 2019 bij de gemeente Hof van Twente worden ingeleverd. In de hal van het gemeentehuis staat hiervoor een stembus. Het ontwerp kan ook naar het emailadres: griffie@hofvantwente.nl worden gestuurd.

Jury

Een jury die bestaat uit de zeven fractievoorzitters van de politieke partijen in Hof van Twente en een vertegenwoordiger van Stichting Stadslandbouw Hof van Twente kiest het winnende ontwerp.

Meedoen

Iedereen die wil, mag helpen met het beplakken van de bank volgens het ontwerp. De ervaren mozaïek-vrijwilligers van Stichting Stadslandbouw Hof van Twente helpen daarbij.

 

De bank krijgt een mooie plek bij het gemeentehuis. Iedereen die na de zomer wil helpen bij het mozaïeken van de steentjes kan zich aanmelden via info@ateliergein.nl of bij: info@stadslandbouw.nl. 

Centrum Goor met mozaïekbanken

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2019/07/artikel/ontwerpwedstrijd-mozaiekbank-vanwege-100-jaar-algemeen-kiesrecht-3629.html