Asfalteringswerkzaamheden Hengelosestraat Delden

23 september 2019 10:33

De gemeente Hof van Twente gaat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de Hengelosestraat in Delden. Daarbij wordt de straat tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden beginnen maandag 30 september en duren ongeveer een werkweek.

Wat gaat er gebeuren?

Het wegvak tussen de Zuiderhagen en de komgrens wordt opnieuw geasfalteerd. De oude asfaltlaag wordt verwijderd en gebruikt als grondstof voor nieuw asfalt. Daarnaast wordt de weg op een aantal punten aangepast. Zo krijgt de nieuwe asfaltdeklaag brede rode fietsstroken om de verkeersveiligheid te verbeteren. Ook wordt de fietsstrook ter hoogte van de huisnummers 22 en 24 naar de rijbaan verschoven, zodat het zicht vanuit die uitritten wordt verbeterd.

Wat betekent dit voor u als gebruiker?

Tijdens het werk is de weg afgesloten voor het verkeer. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid over de rondweg. Fietsers worden omgeleid via het Rentmeesterlaantje en de Twickelerlaan. Het centrumwinkelgebied en de Langestraat blijven vanaf de Zuiderhagen bereikbaar. Met Keolis zijn afspraken gemaakt over de aanliggende bushaltes van lijn 66. Keolis informeert de reizigers hierover.

Asfaltering Hengelosestraat Delden. Foto: Google

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2019/09/artikel/asfalteringswerkzaamheden-hengelosestraat-delden-3675.html