Project Bees Are Few in Diepenheim genomineerd voor Landschapsprijs Overijssel 2019

02 september 2019 16:18

Het project Bees Are Few in Diepenheim is genomineerd voor de Landschapsprijs Overijssel 2019! Landschap Overijssel nomineert dit project "omdat het concreet is en vele partijen betrokken zijn. Het is een feel good project, dat op meerdere plaatsen zichtbaar is, met een slimme koppeling tussen soort en leefgebied". Mensen kunnen tot en met 27 september hun stem uitbrengen op deze website. De prijsuitreiking is op 17 oktober.

Bees Are Few

Bees Are Few is een project waarbij kunst en biodiversiteit samenkomen. Beeldend kunstenaars Jimini Hignett en Doris Denekamp maakten bij gebied Het Hazendam een monument voor de verdwenen bijenvolken: twee ‘echte’ bijenkasten die moesten zoemen met levende bijenvolken en vijf versteende bijenkasten. Om de omgeving nog aantrekkelijker te maken voor zowel bijen als mensen, is het gebied afgelopen voorjaar opnieuw ingericht. Vrijwilligers en diverse organisaties hebben samen fruitbomen geplant, bloemen ingezaaid en de bijenkasten verplaatst zodat bijen de kasten nog beter weten te vinden.Betrokken organisaties waren naast gemeente Hof van Twente de Nederlandse Bijenhoudersvereniging, IVN Diepenheim, Kunstvereniging Diepenheim, Landgoed Weldam, LTO Noord, Waterschap Vechtstromen en provincie Overijssel.

Landschapsprijs

Met de Landschapsprijs stimuleert Landschap Overijssel gemeenten om zich in te zetten voor behoud, beheer en ontwikkeling van het landschap. Dit jaar gaat de prijs niet naar een gemeente, maar naar een gemeentelijk project. De stem van inwoners telt voor 40% mee en de doorslaggevende stem van de vakjury voor 60%. Deze jury beoordeelt de projecten onder meer op beleid, uitvoering, actualiteit en borging in het landschap. De Gemeentelijke Landschapsprijs wordt uitgereikt tijdens de Contactdag Gemeenten 2019 op donderdag 17 oktober. De prijs bestaat uit een lindeboom en een geldbedrag van €2500 en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Bees are Few. Fotograaf: Rob Baas

Fotograaf: Rob Baas

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2019/09/artikel/project-bees-are-few-in-diepenheim-genomineerd-voor-landschapsprijs-overijssel-2019-3657.html