Solarboom op Kaasplein Markelo

02 september 2019 09:48

Komende dagen plaatst gemeente Hof van Twente een Solarboom op het Kaasplein in Markelo. Deze metalen boom wordt voorzien van negen zonnepanelen, waarna bewoners, bezoekers en toeristen in Markelo gratis de e-bike kunnen opladen bij hun bezoek aan het centrum. Op deze manier wil de gemeente het thema duurzaamheid zichtbaar maken in het straatbeeld, door lokaal opgewekte energie in te zetten voor de eigen omgeving. Tevens kunnen mensen die de fiets opladen in de tussentijd genieten bij de lokale horecazaken of even winkelen bij de winkels in het centrum van Markelo.

De werkzaamheden buiten worden uitgevoerd door Lankamp Totaaltechniek uit Markelo. De productie van de op maat gemaakte Solarboom wordt begeleid door het Goorse bureau StadLandWater. Heeft u vragen of opmerkingen met betrekking tot uitvoeringszaken, neemt u dan contact op met Wouter Stadhouders. Hij is telefonisch bereikbaar via 0547-276389.

Vanaf 2 september zullen de eerste werkzaamheden plaatsvinden naast de Rabobank-pinbox aan de Grotestraat. De oplevering van de energie leverende boom staat gepland voor vrijdag 13 september, wanneer ook de zonnepanelen op de Kaasfabriek opgeleverd zullen worden.

Solarboom Markelo

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2019/09/artikel/solarboom-op-kaasplein-markelo-3653.html