Scholieren in Hof van Twente weer volop aan de slag met duurzaamheid

HofPower blijft doorgaan

Al 6 jaar werkt de gemeente hard om scholieren in Hof van Twente bewust te maken van het belang van duurzaamheid en op allerlei manieren concreet aan de slag te gaan met duurzaamheid. Het schoolprogramma HofPower is 6 jaar geleden in het leven geroepen om een menukaart op te bouwen voor alle basisscholen voor alle groepen het hele schooljaar door. Die menukaart is inmiddels flink gevuld en ook komend schooljaar is HofPower actief. Dat heeft het college van B&W dinsdag 1 juni besloten. De scholen krijgen deze maand het jaarprogramma 2021-2022 toegestuurd.

HofPower in coronatijd

Door de coronamaatregelen is het schooljaar 2020-2021 anders gelopen dan gepland. Tot vorig jaar maart hadden 220 klassen zich ingeschreven voor lessen van HofPower. Door de lockdown zijn niet alle lessen uitgevoerd. Het afgelopen schooljaar begon weer met veel inschrijvingen en de lessen werden ook langzaam opgestart met de voorleesactie, de zonne-autootjes workshops en de spijkerbroekenworkshops. Maar helaas zijn de lessen sinds november weer stopgezet door de coronamaatregelen. HofPower heeft vervolgens niet stil gezeten!

HofPower heeft diverse activiteiten gedaan, waarbij de Truiwedstrijd (1000 deelnemers), Droombomenactie (1450 deelnemers) en de Junior Energiecoach (130 gezinnen, merendeel via de scholen) de grootste projecten waren. Verder is het boekje ‘Bic & Lev op Reis’ uitgebracht, er is een mini-Boomfeestdag georganiseerd, er is een aanzet gedaan voor de Groene Voetstappen (mobiliteit) en ‘geproefd’ aan de KinderKlimaatTop.

Elke maand een andere focus

Wethouder Wim Meulenkamp is trots op het bereik van HofPower en hoe actief kinderen op die manier met duurzaamheid bezig zijn. “We zijn 6 jaar geleden begonnen met één les en inmiddels is het lesprogramma uitgegroeid tot elke maand een ander thema voor al onze 17 basisscholen. Daar kan je alleen maar trots op zijn. Ik ben dan ook blij dat HofPower komend schooljaar actief blijft!”. Die menukaart bestaat uit diverse duurzame thema’s. De thema’s waar HofPower zich op richt zijn kleding, toekomst, energie, spullen, voedsel, water, afval, biodiversiteit en mobiliteit. Het school jaar wordt begonnen met de focus op kleding en eindigt met de focus op mobiliteit. Alle informatie, van de gratis lesmaterialen tot het jaarprogramma, zijn te vinden op www.hofpower.nl.

Meer informatie

Marianne Hutten is de contactpersoon voor vragen of meer informatie over HofPower. Zij is bereikbaar via info@hofpower.nl of telefoonnummer 06 4100 8824.