Slim & duurzaam Sinterklaas vieren onder het motto: Ruilen is het nieuwe kopen

De geur van pepernoten hangt alweer geruime tijd in de lucht en pakjesavond staat al bijna voor de deur. Worden we langzaam niet wakker op het gebied van overconsumptie? Leerkrachten en leerlingen van het Twickel college Delden organiseren daarom de Recycle-Swap Sint speelgoedruilmarkt op zaterdag 6 november van 9.30 uur tot 12.00 uur in de hal van het Twickel College in Delden, aan de Schoppenstede 19. Er is kinderopvang voor jonge kinderen en een koffiehoek, zodat je rustig kunt kijken of er spullen zijn die je zou kunnen gebruiken en ruilen met eigen spullen. 

Geef speelgoed en kinderkleding een 2e leven

Het Twickel College wil helpen verduurzamen en organiseert voor de tweede keer deze  speelgoedruilmarkt in Delden. Leerlingen zamelen (eigen) speelgoed en kleding in en bewaren alleen dat thuis waar nog echt mee gespeeld wordt. `Dat ruimt lekker op!’  Het speelgoed of kleding , waar je te `oud’ voor bent, krijgt een mooi tweede leven bij andere kinderen thuis . Dit wordt de basiscollectie om het ruilen mogelijk te maken. Zo is de cirkel rond, zonder nieuwe aankopen te hoeven doen. De inbreng van kleding en speelgoed vindt plaats op vrijdag  5 november, tussen 15.00 uur en 17.00 uur in de hal van de school.

Ruilen is het nieuwe kopen 

Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar op het Twickel College in Delden hebben ze daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vertel het door aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.’

Recycle Sint en de ruilapp Swip Swap?

Sinds 2017 zijn de landelijke ruilmarkten van Recycle Sint een groot succes, maar helaas gooide het coronavirus vorig jaar roet in het eten. Daarom gingen de landelijke initiatiefnemers verder onder de naam Swap Sint. Met de speelgoed ruilapp Swip Swap,  die online te ruilen, het hele jaar door mogelijk maakt. Swap Sint is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee.

Kom je ook ruilen op zaterdag 6 november om 9.30 uur? 

Beeld © JoniIsraeli.com