De Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in gemeente Hof van Twente

In het nationaal jaar van de vrijwilliger reikt de provincie Overijssel 100 prijzen uit aan mensen, die zich vrijwillig hebben ingezet in de provincie. Want mensen die voor anderen en hun omgeving zorgen, zonder daarvoor betaald te krijgen, verdienen daar alle waardering voor.

Statenlid Herman Kalter heeft daarom op dinsdag 23 november 2021 de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in de gemeente Hof van Twente aan Puck Vonk, voorzitter van Kids event Delden, Johanna Beumer en de vrijwilligers van Vluchtelingenwerk. Hij reikte de prijzen uit samen met Belinda Wessels van Salut Welzijn. Dit jaar wordt in iedere gemeente ook een ‘groene’ vrijwilligersprijs uitgereikt door de provincie, in nauwe samenwerking met de groene organisaties in de provincie Overijssel. Deze is in Hof van Twente overhandigd aan Herman Kraak. Deze prijs werd samen met Marjan van Harten van Landschap Overijssel uitgereikt.

Puck Vonk, voorzitter Kids event Delden (voorheen houtdorp)

Puck Vonk is met haar 19 jaar een echte kartrekker als voorzitter van de nieuwe overkoepelende stichting Kids Events Delden. Zij organiseren een evenement voorafgaand aan de eerste schooldag, met activiteiten als knutselen, sporten en speurtochten. Deze creatieve doorzetter zet zich naast het Kids Event ook in voor het begeleiden van studenten en zit in menige stuurgroep.

Johanna Beumer

Johanna heeft door de jaren heen veel vrijwilligerswerk gedaan. Zo is ze betrokken (geweest) bij de EHBO, het rijden voor het verzorgingshuis de Arnholdskamp, wandelvrijwilliger in het winkel wandel project, bestuur van het CDA, ouderenbezoeker voor het project senioren op eigen kracht en actief bij de Jeu de Boules baan in Markelo. Ze vindt het fijn om anderen te ontmoeten en in gesprek te komen en iets te kunnen betekenen.

Vrijwilligers vluchtelingenwerk

Vluchtelingenwerk Hof van Twente heeft een gedreven team van vrijwilligers die klaarstaan voor de nieuwkomers in onze gemeente. Ze zorgen ervoor dat de nieuwkomers zich welkom voelen en dat er iemand is waar ze op terug kunnen vallen voor raad en daad. Binnen deze groep vrijwilligers zijn ook nieuwkomers actief. Dit vrijwilligerswerk is niet voor iedereen weggelegd want behalve de begeleiding raak je ook betrokken bij complete gezinnen en hun traumatische verleden, maar dat maakt tevens dat deze groep vrijwilligers zich volledig inzetten en gaan voor een mooie toekomst.

Herman Kraak

Herman zet zich met hart en ziel in voor de natuur op het gebied van biodiversiteit, groenbeleving en duurzaamheid. Zo is hij is secretaris van veel organisaties en werkgroepen, en actief bij Agrarische Natuurvereniging Hooltwark, de Groene Loper Hof van Twente, Kerngroep Groen en de Goorse HockeyClub (dit jaar 2e prijs bij de Groenste Sportclub van Overijssel). Ook zette hij de weidevogelgroep Hof van Twente nieuw op de kaart. 

 

De Overijsselse Vrijwilligersprijs is niet één prijs maar 100 kleine prijzen uitgereikt door statenleden van de provincie Overijssel door de hele provincie: de OVP gaat coronaproof on tour!

Meer weten? Check #ovpontour of neem contact op. De OVP is een samenwerking van Provincie Overijssel, Stimuland, Vosvi en de plaatselijke vrijwilligersorganisaties.