Onze website is weer in de lucht

Sinds donderdag 17.00 uur is www.hofvantwente.nl weer in de lucht. De site was vanaf maandag niet bereikbaar. Dat kwam omdat er in wereldwijd gebruikte software (Log4j-) een fout was ontdekt met mogelijke veiligheidsrisico's. Die fout moest eerst worden gecontroleerd. 

Ook andere IT-systemen van de gemeente Hof van Twente moesten daardoor tijdelijk worden gestopt. De afgelopen drie dagen konden er daardoor geen paspoorten en rijbewijzen worden uitgegeven. Ook geboorte- en overlijdensaktes konden niet worden afgegeven. Vanaf vandaag kan dit allemaal weer. Mensen die de afgelopen dagen een afspraak hadden en afgebeld zijn, worden door de gemeente gebeld om op korte termijn een nieuwe afspraak in te plannen.  

Extra openstellingen 

De servicebalie van de gemeente is de komende dagen extra bemenst. Vandaag, morgen en volgende week zijn er extra balies open en volgende week dinsdag is er een extra avondopenstelling. 

Berichtgeving op de website 

Doordat de website tijdelijk onbereikbaar was, staat ons laatste gemeentenieuws nog niet op onze website. Vanaf volgende week is deze achterstand weer ingelopen. 

We waarderen uw begrip

Burgemeester Ellen Nauta-van Moorsel is blij dat de dienstverlening richting inwoners is hersteld en dat de website weer werkt. “Het was een forse maatregel om onze systemen tijdelijk uit de lucht te halen. Het is enorm vervelend voor inwoners en ook voor onze eigen mensen. Maar met de gegevens van onze inwoners willen we geen enkel risico nemen.” Nauta heeft grote waardering voor het begrip van de inwoners en de inzet waarmee de medewerkers van de gemeente de afgelopen dagen alles op alles hebben gezet om de dienstverlening weer op gang te brengen. “We hebben het afgelopen jaar al veel extra’s moeten vragen van onze mensen. Ook deze nieuwe situatie hebben ze weer zeer kordaat opgelost.”