Zorgen over Corona of hulp nodig? Het Coronaloket van Salut helpt!

Boosterprik, Omikron: Corona is elke dag in het nieuws. Maak je je zorgen over iemand? Heb je praktische hulp nodig? Of heb je behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op met het nieuwe Coronaloket Hof van Twente. Medewerkers van Salut kunnen je helpen, doorverwijzen of praktische ondersteuning regelen.

Het Coronaloket is opgericht om inwoners en professionals te ondersteunen. Wethouder Pieter van Zwanenburg: “Er is zo veel informatie over corona, die ook steeds verandert. Soms zien mensen door de bomen het bos niet meer. Van professionals horen we ook voorbeelden dat mensen wel willen (zelf)testen of vaccineren, maar dat ze niet weten hoe ze dat moeten regelen. Omdat het digitaal te ingewikkeld is, of omdat er geen familie of buren zijn die ze daar naartoe kan brengen. Wij vinden het juist belangrijk dat iedereen kan meedoen en geholpen wordt. Daarom is het Coronaloket ingericht bij onze welzijnsorganisatie Salut.”

Met welke vragen naar het Coronaloket?

Je kunt bij het loket terecht met allerlei vragen of zorgen over Corona. Voorbeelden van vragen waarvoor je bij het meldpunt terecht kunt:

- Hoe moet ik een test- of prikafspraak maken?
- Ik moet de boosterprik halen, maar ik heb geen vervoer.
- Mijn mantelzorger is ziek, wat moet ik nu doen?
- Ik mag de deur niet uit want ik heb Corona, hoe kom ik nu aan boodschappen?
- Ik wil graag iets doen voor mijn buren maar ik weet niet hoe.

Voor al deze vragen, of andere vragen over Corona, kun je contact opnemen met het Coronaloket. Medewerkers van Salut luisteren, geven informatie, bieden hulp door inzet van vrijwilligers of verwijzen je door naar de juiste partij. Ook huisartsen, wijkzorg en andere professionals kunnen hun hulpvragen, ideeën en suggesties hier melden.

Hoe bereik je het Coronaloket?

Het Coronaloket is ondergebracht bij Salut. De contactgegevens zijn ook de gegevens van Salut:
- Telefoon: 0547-26 00 53,
- Whatsapp: 06-20 89 49 99
- e-mail: info@salut-welzijn.nl
- Of loop binnen aan de Grotestraat 86 in Goor.
Salut is te bereiken en geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Bij Salut kunnen inwoners terecht met al hun vragen over wonen, welzijn en zorg, opvoeding, werk, vrije tijd, gezondheid, financiën, scholing en sport.