Spelregels voor een mooi schoolfeestweekend

In het laatste weekend van juni vindt traditioneel het Goors School- en Volksfeest plaats. Het kan eindelijk weer! Het Schoolfeest is een groot evenement waar velen plezier aan beleven. Om dit weekend goed en voor iedereen plezierig te laten verlopen, is ieders medewerking nodig. Daarom wordt er een aantal spelregels aangehouden voor activiteiten van de horeca, standplaatsen en tapwagens. Voor het grootste deel zijn dit de regels die elk Schoolfeest gelden. Zoals u weet zijn zij bedoeld om het feest, waar grote aantallen mensen zullen zijn, in goede banen te leiden.

Muziek binnen en buiten en openingstijden

Net als in vorige jaren mag er tijdens het tentfeest ook muziek zijn bij de cafés en op de terrassen in het centrum van Goor. Dit is op donderdag-, vrijdag-  en zaterdagnacht toegestaan tot 02.00 uur. Op zondag is dit tot uiterlijk 24.00 uur. Na sluiting van de tent is er op straat geen muziek meer toegestaan. Deze regel is toegevoegd om de overlast voor omwonenden in de nachtelijke uren te beperken. 

De horeca mag open blijven tot 02.00 uur, met een ontheffing sluitingsuur is het mogelijk om tot uiterlijk 03.30 uur open te blijven. Dit geldt voor donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht. Op zondag is dit tot uiterlijk 02.00 uur. 

Binnen de grenzen van de eigen horecagelegenheid, dus zowel binnen als op het terras mag live-muziek zijn. Hiervoor moet een melding incidentele festiviteit worden gedaan. Als hierboven aangegeven is dit mogelijk tot aan de sluiting van de tent.

Tapwagens tijdens optocht

Tijdens de Grote Allegorische Optocht op zondag 26 juni mogen horecazaken met een ontheffing (art. 35 Alcoholwet) een tapwagen plaatsen langs de route. Tijdens de kinderoptocht mag langs de route geen alcohol geschonken worden in tapwagens. Een glaasje fris mag natuurlijk wel. Uiteraard is het de verantwoordelijkheid van ouders en horeca ondernemers om geen alcohol aan minderjarigen te geven. Maar ook als gemeente willen wij bijdragen aan de gezondheid van onze kinderen en vragen u om daar ook uw steentje aan bij te dragen. Als de kinderoptocht is afgelopen, mag er ook weer alcohol worden getapt.

Verkoop etenswaren

Net als andere jaren zijn tijdelijke standplaatsen voor het verkopen van etenswaren toegestaan tijdens het hele schoolfeest. Dit kan alleen voor het eigen pand. Hiervoor kunt u een standplaatsvergunning aanvragen.

Aanvragen ontheffingen of standplaatsvergunning

Horecaondernemers kunnen tot uiterlijk 23 mei ontheffing aanvragen of aanpassingen doen aan bestaande aanvragen. Voor een melding incidentele festiviteit kan dat tot uiterlijk 9 juni. Aanvraagformulieren zijn toegestuurd aan horecaondernemers.

Meer informatie of vragen

Contact opnemen kan met Lisette Bongers via 0547-858585. Mailen kan ook: L.Bongers@hofvantwente.nl.