Tim Bannink benoemd als Groot Mens

Tim Bannink uit Hof van Twente is door Salut benoemd als Groot Mens tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd (7 t/m 11 juni). Tim heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor beweegactiviteiten voor de jeugd. Hiermee heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het gezonder maken van de leefomgeving van kinderen en jongeren in Hof van Twente

Tim is zo’n Groot Mens, hij zet zich al lange tijd als buurtsportcoach in om de omgeving voor de jeugd gezonder te maken door peutergym, sport BSO, sportinstuiven, buitenfit, en vele andere sport en beweeg evenementen/activiteiten te organiseren.

Wethouder Hannie Rohaan: "Wanneer je zo’n bijdrage levert aan het creëren van een gezonde leefomgeving van onze jeugd dan verdien je zeker de eretitel Groot Mens".

Week voor de Gezonde Jeugd

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd (7 t/m 11 juni) vragen JOGG*-gemeenten door heel het land aandacht voor een toekomst waarin kinderen en jongeren gezond kunnen opgroeien. Om dat voor elkaar te krijgen zijn er meer Grote Mensen nodig. Échte Grote Mensen die ervoor zorgen dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Enkele van deze Grote Mensen worden tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd in het zonnetje gezet. 

Naast Grote Mensen worden er tijdens de Week Voor de Gezonde Jeugd door JOGG-gemeenten en lokale partners diverse activiteiten georganiseerd die zichtbaarheid geven aan de structurele veranderingen die er plaatsvinden op het gebied van een gezondere leefomgeving. Op woensdag 8 juni worden Pauzespelen voor de basisscholen in Hof van Twente georganiseerd. Door Pauzespelen worden kinderen gestimuleerd om lekker buiten te bewegen door middel van sport en spelactiviteiten, en door gebruik te maken van spelmaterialen. Samen maken we gezond gewoon.

*JOGG is een werknet van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Samen werken we aan de integrale JOGG-aanpak waarmee we de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder maken. Bekijk voor meer informatie www.jogg.nl.