Veel reacties op vragen Omgevingsvisie

De gemeente Hof van Twente werkt aan een nieuwe omgevingsvisie. Een Omgevingsvisie is een toekomstbeeld dat bijvoorbeeld gaat over huizen en gebouwen, wegen en fietspaden, natuur en cultureel erfgoed. Iedere gemeente maakt er een, ook Hof van Twente. Hof van Twente doet dat samen met de inwoners, bedrijven en organisaties.

Daarom vroegen wij onlangs aan u ons te laten weten hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat de kwaliteit van onze kernen en buurtschappen behouden blijft. En hoe we onze gemeente prettig en leefbaar kunnen houden in de toekomst. U kon de vragenlijst daarvoor invullen tot 15 juli jongstleden.

Inmiddels hebben 315 mensen de vragenlijst ingevuld en ons prachtige foto’s toegestuurd van hun mooiste plek in Hof van Twente. Een aantal van die foto’s ziet u hierboven.

We werken op dit moment aan een samenvatting en conclusies van al uw opmerkingen. Over enkele weken zullen wij die publiceren in deze krant en via de social media. De conclusies zijn dan ook te lezen via de website: https://omgevingsvisie.hofvantwente.nl.

Vanaf oktober 2022 starten we met deel II van het participatieproces. We komen dan langs in de kernen en een aantal buurtschappen om met u verder te praten over de toekomst van Hof van Twente. De data en locaties van deze bijeenkomsten vindt u t.z.t. op: https://omgevingsvisie.hofvantwente.nl en in de genoemde media.

We danken u heel hartelijk voor het invullen van de vragenlijst en het toesturen van de foto’s. We hopen dat u ook weer met ons mee wilt denken tijdens deel II van het proces.