Rijbewijs verlengen kan nu online

Inwoners die hun rijbewijs binnenkort moeten verlengen, kunnen dit voortaan online doen. Ook het toevoegen van een categorie of een her-afgifte aanvragen is voortaan online mogelijk. Hieronder volgt een uitleg over het doen van een online aanvraag.

Wat moet u doen?

Bekijk of uw telefoon een NFC-lezer heeft.  Heeft uw telefoon geen NFC-lezer? Dan kunt u helaas niet online uw rijbewijs verlengen. U moet de aanvraag doen bij de balie van het gemeentehuis.

Download en installeer de DigiD-app. U heeft op uw smartphone de DigiD app nodig waarmee een eenmalige controle van uw identiteitsbewijs (ID-check) is gedaan. Hiervoor heeft u een Android smartphone versie 7.0 of hoger of een iPhone 7 of hoger met iOS versie 13.2 of hoger nodig. 

Heeft u de DigiD app nog niet op uw telefoon? Dan moet u deze eerst installeren. Een handig stappenplan vindt u op de website van DigiD. 


Pasfoto laten maken 

U krijgt van de RDW bericht dat uw rijbewijs verloopt en dat u een nieuw rijbewijs moet aanvragen.  Om een pasfoto te laten maken, gaat u naar een RDW erkende fotograaf. In Hof van Twente zijn op dit moment de onderstaande fotografen RDW-erkend. De komende tijd zullen nog meer fotografen aan gaan sluiten.

- Fotostudio Markelo, Grotestraat 2, Markelo 

- Primera De Bandijk, Grotestraat 135, Goor 

Hier laat u een digitale pasfoto van uzelf maken. De fotograaf stuurt deze pasfoto, samen met uw rijbewijsnummer en uw handtekening ter controle naar de RDW. U moet hierbij uw e-mailadres opgeven. Vervolgens controleert de RDW de foto en uw handtekening en sturen zij via een e-mail hun bevestiging. U kunt nu uw rijbewijs online aanvragen.

Uw rijbewijs online aanvragen

Vraag online uw rijbewijs aan bij de RDW via Rijbewijs aanvragen. U komt in een DigiD-scherm waar u inlogt met uw DigiD-app. U doorloopt de aanvraag en betaalt online via IDEAL.

Via de RDW ontvangt u een e-mail met de bevestiging dat uw nieuwe rijbewijs wordt gemaakt.

Haal uw nieuwe rijbewijs op

De RDW stuurt u 2 werkdagen na uw aanvraag een bericht dat uw nieuwe rijbewijs klaar is en afgehaald kan worden op het gemeentehuis. Bekijk onze openingstijden om te zien wanneer u langs kunt komen.

Bij het afhalen van uw rijbewijs neemt u uw huidige rijbewijs mee. Deze levert u in wanneer u het nieuwe rijbewijs ophaalt.

Let op! U moet een aangevraagd rijbewijs binnen 3 maanden afhalen, anders wordt deze vernietigd. 


Rijbewijs voor de 1e keer aanvragen of uw rijbewijs is kwijt/gestolen?  

Dan kan de aanvraag helaas niet online, maar moet u de aanvraag doen bij de balie van het gemeentehuis. Lees hier alle informatie

Meer informatie

Bekijk hier de instructie-video van de RDW.
Bekijk hier de website van de RDW
Bekijk hier de openingstijden van het gemeentehuis