HofPower leest voor op de basisscholen tijdens de dag van de duurzaamheid

Op 10 oktober 2022 is het weer de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs! Op deze dag doen duizenden scholen mee aan een duurzame actie. Van een les over afvalscheiding of een conferentie op een Hogeschool tot het meedoen aan de Voorleesactie. We staan met elkaar voor grote duurzame uitdagingen.

Op 13 basisscholen in de Hof van Twente wordt er voorgelezen aan groep 1 en 2 uit het boek Natte Voeten. Dit boek past uitstekend in het kinderboekthema `Giga Groen’. Natte voeten maakt het onderwerp wateroverlast en een versteende stad bespreekbaar en zet aan tot het vergroenen van je eigen omgeving. Natte voeten is 1 van de boeken uit de succesvolle prentenboekenreeks  `de klimaatjes’ waarin een groep dieren op eigen- en vaak grappige wijze laat zien hoe je je leefomgeving positief kunt beïnvloeden.

Muis en Duif wonen in de stad. Als ze na een flinke regenbui buiten willen spelen, is het overal nog nat. Ze besluiten op bezoek te gaan bij hun vrienden in het bos. 'Komen jullie ook een keer bij ons op bezoek?' vraagt Muis na afloop. De vriendjes in het bos hebben daar eigenlijk niet zo'n zin in. In het bos is de grond lekker droog en in de stad liggen overal plassen. Daar krijgen ze natte voeten van! Gelukkig weet Uil een oplossing.

Er wordt voorgelezen door gemeenteraadsleden, vrijwilligers van de Cubahof en vrijwilligers uit het netwerk van de Groene Loper Hof van Twente. Vanzelfsprekend krijgen de scholen het prentenboek na het voorlezen van HofPower. Om het verhaal nogmaals voor te lezen en om het door te vertellen dat duurzaamheid een belangrijk thema is.
HofPower is het gemeentelijk schoolprogramma (sinds 2015) over duurzaamheid & techniek voor de 17 basisscholen en 2 middelbare scholen in Hof van Twente.  De thema’s zijn divers. Met de middelbare scholen wordt maatwerk afgesproken. Met de basisscholen wordt gewerkt met een soort menukaart van diverse thema’s voor alle groepen.