Collegeleden gaan op bezoek bij scholen voor de ‘Week van het Respect”

Burgemeester Ellen Nauta en de wethouders Hannie Rohaan en Harry Scholten bezoeken op 9 en 10 november drie scholen voor basis- en voortgezet onderwijs. Zij brengen deze bezoeken om aandacht te besteden aan de week van het respect. Tijdens deze bezoeken zal in de groepen 5 van de basisscholen ook het spel ‘Vraag maar’, van Elma van Vliet worden uitgereikt. Burgemeester Ellen Nauta bezoekt de groepen 4 en 5 van de openbare Daltonschool ‘Het Gijmink’. Wethouder Hannie Rohaan bezoekt een klas van de openbare scholengemeenschap ‘De Waerdenborch’ in Goor. Wethouder Harry Scholten gaat in gesprek met leerlingen van groep 5 van de Heeckerenschool in Goor. Diezelfde dag bezoekt hij de leerlingen van scholengemeenschap Twickel in Delden.

Wethouder Hannie Rohaan: ‘We merken de afgelopen jaren dat standpunten over een aantal maatschappelijke zaken verharden. Juist nu is het belangrijk om leerlingen op het basis- en voortgezet onderwijs te leren dat je een eigen mening mag hebben, maar dat het fijn is wanneer je ook met respect naar een ander luistert”. De burgemeester en de beide wethouders gaan hierover in gesprek met de leerlingen.

Rond de ‘Week van Respect 2022’ (7 t/m 13 november) reikt de gemeente eveneens het spel ‘Vraag maar’ uit. In 2019 is dit spel ontwikkeld door Elma van Vliet samen met een aantal kinderen uit Hof van Twente en de gemeente. Het spel wordt, ook dit jaar, weer uitgereikt aan alle leerlingen in de groepen 5 van de basisscholen in Hof van Twente en leerlingen in groep 5 uit Hof van Twente die een basisschool buiten Hof van Twente bezoeken. Het thema van dit spel is opvoeden. Door het over en weer stellen van vragen, ontdekken kinderen hoe volwassenen denken over opvoeden. De uitreiking van dit spel wordt gecombineerd met het gesprek over respect.