Dagopvang De Roos ruimt zwerfafval in centrum Goor

Op donderdag 3 november om 9.00 uur geeft wethouder Harry Scholten het startsein voor de maandelijkse schoonmaakactie van cliënten van dagopvang De Roos. Hij gaat mee met een rondje zwerfafval opruimen in het centrum van Goor. Een mooie actie van de dagopvang waar ook ondernemers en bezoekers van het centrum blij mee zijn.  

In het voorjaar deden cliënten van dagopvang de Roos mee met de schoonmaakactie Nederland Schoon. Dat beviel zo goed dat ze er een maandelijkse activiteit van wilden maken om in het centrum van Goor zwerfafval op te ruimen. Elke eerste donderdagmorgen van de maand ruimt een groepje van 5-6 wisselende deelnemers met een begeleider zwerfafval op. Voor de cliënten een leuke activiteit en het centrum is netter en schoner voor het weekend. Een win-win situatie dus. 

De gemeente zorgt voor veiligheidshesjes, prikkers, handschoenen en vuilniszakken. De ondernemersvereniging (BIZ) juicht deze actie van harte toe. Zij trakteren de deelnemers in de pauze op koffie met wat lekkers.  
 

Zwerfafval opruimen in centrum Goor