Kinderen van Erve Hooyerink planten bomen op Boomfeestdag 

Van de natuur wordt iedereen vrolijk en bomen zorgen voor een fijne leefomgeving. Daarom planten kinderen uit de Hof ook dit jaar bomen op de landelijke boomfeestdag op woensdag 16 november 2022. Groep 5 van IKC Erve Hooyerinck Delden gaat samen met wethouder Harry Scholten bomen en struiken planten aan de van Heeckerenweg / Hooi-Esch in Delden. Wilt u de kinderen aanmoedigen kom dan naar de plantlocatie. Het boomfeest begint om 10.00 uur. 

Bomen zorgen voor een fijne leefomgeving

Door meer bomen en groen is het niet alleen fijn wonen maar het groen heeft ook nog eens een functie. Bomen halen schadelijke stoffen uit de lucht op en zetten die om in zuurstof. Hierdoor wordt de lucht die wij inademen schoner. Ook leven in een boom veel insecten, dieren en vogels. Daarnaast zorgen bomen tijdens warme zomerdagen voor schaduw en verkoeling. 

Meer variatie in beplanting, beter voor de natuur

Door een grotere variatie in beplanting kunnen we de overlast van bijvoorbeeld de eikenprocessierups verminderen. Aan de Van Heeckerenweg in Delden staan veel eiken waarin elk jaar eikenprocessierupsen zitten. Door die te bestrijden blijft de overlast beperkt maar hoe mooi is het als natuurlijke vijanden de eikenprocessierups verjagen. Gemeente Hof van Twente zet zich daarom in voor een betere biodiversiteit, dus meer variatie in planten- en bomensoorten.